Διάβαζα ευχές σε blogs, social media κτλ-κτλ καθώς και τι άφησε το 2010. Πολύ κλισέ και τετριμμένα πράγματα. Οπότε οι δικές μου ευχές θα ξεφύγουν λίγο από τα συνηθισμένα. Ίσως να φανούν και λίγο κυνικές. Τέλος πάντων, για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πάντως, θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα.
Ο νέος χρόνος λοιπόν να φέρει σε όλους αυτό που αξίζουν...
Ειδικά σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, ρουφιάνους και δωσίλογους (μτφ). Επίσης οι παραπάνω να ξέρουν ότι όλα θα τα βρουν μπροστά τους (ακόμα κι εμάς).
Στον απλό τον κόσμο, πάνω από όλα υγεία γιατί πλέον αν πάθουμε τίποτα κλάφτα χαράλαμπε, θα μας φάει το μαύρο φίδι!
Κινηματικά τώρα, ελπίζω ο νέος χρόνος να μας φέρει σε όλους κουράγιο και αγωνιστική διάθεση γιατί οι μέρες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες.
Γενικότερα θέλω να ευχηθώ αισιοδοξία. Μπορεί κάποιοι κρατικοδίαιτοι (γιατί από το λαό ζούνε, εκτός από τον πάγκαλο γιατί η λέξη δίαιτα δεν συνάδει με το όνομα του) που μας κυβερνούν τόσα χρόνια να μας μαύρισαν το μέλλον μας υποθηκεύοντας το και όλο το 2010 να μας ανάγκασαν κάποιους να ζούμε στην κατήφεια και την ανασφάλεια, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σταματήσουμε να ονειρεύομαστε.
Μπορεί να κατεβάσουμε λίγο τον πήχη, μπορεί να ζήσουμε δύσκολες μέρες σαν τους παππούδες και τους πατεράδες μας (αυτοί με κατοχή και χούντα κι εμείς όμως τα ίδια έχουμε, απλά λέγεται Δ.Ν.Τ ενώ ο 3ος Παγκόσμιος είναι οικονομικός) στα πόδια μας όμως θα σταθούμε. Η γενιά μας δεν είναι τόσο καλομαθημένη όσο νομίζουν. Και ευελπιστώ ότι δεν θα είμαστε μόνοι, ευτυχώς ή δυστυχώς ο κόσμος δεν θα αργήσει να ξυπνήσει.
Υγεία λοιπόν, αγωνιστική διάθεση, ήθος, αλληλεγγύη και επανάσταση συνειδήσεων. Αυτές είναι οι ευχές μου για την κοινωνία.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!