|
Επισκέπτης
|
 |
« στις: 18 Ιανουάριος, 2007, 17:28:41 » |
|
Δεμένοι χειροπόδαρα λοιπόν... Έχει κάποιος αντίρρηση επ' αυτού? Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος, αλλά και αν υπάρχει παίρνω την ευθύνη να τον χαρακτηρίσω "ονειροπόλο" (γλυκά), "επικινδύνως απροβλημάτιστο"-(κόσμια), "κλασικό μαλάκα"-(λαϊκά)!!! Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ? Αναρωτιέται κανείς? Προσπαθώ να το σκεφτώ ώρες ώρες, αλλά είναι τόσοι πολλοί οι λόγοι, που σε κάνουν να χάνεσαι.. Ίσως φταίει η έλλειψη παιδείας του κόσμου, ίσως φταίει η μικροψυχία του, ίσως πάλι να φταίει η κακία του, σίγουρα φταίει το στρίμωγμά του, λιγάκι φταίει η αδιαφορία του, κομματάκι κι ο εγωισμός του, σημαντικός παράγοντας είναι και η απομόνωση των ατόμων μέσα σε μια κοινωνία, ούτε όμως μπορείς να παραβλέψεις και τον φόβο του ατόμου για το μέλλον, πόσο μάλλον την ανάγκη του για εξασφάλιση.......... Ώπα, χάθηκα! Γιατί ξεκίνησα να γράφω, τί ήθελα να πω, τί με πείραξε και ήθελα να εξωτερικεύσω? Ναι, τουλάχιστον αυτό το θυμήθηκα... Καθόμουν μπροστά στην τηλεόραση, 8μιση το βράδυ(δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω...), και ήθελα να απλώσω το κορμάκι μου... Τα λόγια από το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης (MEGA) ήταν σαν μουσική υπόκρουση, εγώ σε λίθαργο, έχοντας κάνει 45 φορμάτ σε μια μέρα(λιώσιμο!!!) και κάποια χιλιόμετρα, κοίταγα στο άπειρο... Ξαφνικά, ξεχωρίζω την φωνή του Πρετεντέρη! -ΠΡΕΤ: "Και γιατί κύριε Πρύτανη τους επιτρέπετε να υπάρχουν στον χώρο σας??" Πετάγεται και η φωνή της Όλγας που τρέμει: "Αυτό είναι ανήκουστο... 15 χρόνια κατάληψη??" Και τα δυο τους, μου συστήνουν και αυτόν που μόνο ακουστά είχα τα κατορθώματά του, τον πρύτανη του πανεπιστημίου στην Κρήτη, ο οποίος μπαίνει δυναμικά : -ΚΡΗΤ: "Εγώ" λέει... "εγώ όσες φορές πήγα στο Πολυτεχνείο για δουλειές, τους είδα από το παράθυρο να τρεκλίζουν..." -ΤΡΕΜ: "Δηλαδή εννοείτε ότι κάνουν χρήση ηρωίνης?" -ΚΡΗΤ: "Δεν ξέρω τί ήταν αυτό το άσπρο στα σακουλάκια, δεν μπορώ να κατηγορήσω..." Και σαν θαύμα που λέτε, ποιός μπήκε στην παρέα... Ο ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ... -ΓΙΑΚ: "Κι ύστερα μας λέτε γιατί πάμε να καταργήσουμε το άσυλο... Να, γι' αυτά τα στοιχεία. Που το 'χουν κάνει γιάφκα εκεί μέσα, που νομίζουν ότι μπορεί να αλωνίζουν..." Πετάγεται κι ένα αξιοσέβαστο ανθρωπάκι από μια γωνίτσα ενός παραθύρου, ο πρύτανης του Μετσοβείου νομίζω ήταν, ήρεμος, με σταθερό λόγο: -ΜΕΤΣ:"Σας παρακαλώ, αυτά τα άτομα είναι μια χαρά άτομα, έχουν τον χώρο τους και δεν ενοχλούν κανέναν τόσα χρόνια.. Δεν μπορείτε να τους φορτώνετε ότι σας συμφέρει.." -ΠΡΕΤ: "Μα είναι δυνατόν... Αυτό το πράγμα το ονομάζουμε δημοκρατία? ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, κι εσείς κύριε Πρύτανη, θα 'πρεπε να ντρέπεστε που παραδέχεστε τέτοια γεγονότα..."! Ακούσατε, ακούσατε! Ο Πρετεντέρης θα πει στον πρύτανη του Μετσοβείου πως θα 'πρεπε να ντρέπεται... -ΓΙΑΚ: "Αυτή η κοροϊδία φτάνει στο τέλος της, ο λαός μας έδωσε την δύναμη να σταματήσουμε όλα αυτά τα έκτροπα"
Να μην κουράζω, η κουβέντα συνεχίστηκε με τον πρύτανη Μετσοβείου να υπερασπίζεται το στέκι αναρχικών, τον πρύτανη Κρήτης να λέει "εγώ σας τα 'λεγα", τον Πρετεντέρη-"Τρέμει" να έχουν πάρει τις "και καλά" αποσβωλομένες φατσούλες τους, καταλαβαίνετε, φάτσα που μοιάζει σαν να ανακάλυψες πως ο φίλος σου έχει βιάσει και σκοτώσει 23 άτομα στο διάστημα που πήγε τουαλέτα ενώ πίνατε καφέ.... Και φυσικά τον λατρευτό κύριο Γιακουμάτο να φωνάζει από πάνω δεξιά όλο ευτυχία πως ήρθε η ώρα να δικαιωθούν για τις επιλογές τους! Ναι, αυτό ήταν, αυτό με εξόργισε εκείνη την ώρα... Όχι το ότι τους έβλεπα, επιλογή μου ήταν, βαριόμουν να πιάσω το τηλεκοντρόλ, ήταν στον άλλο καναπέ, ποιος σηκώνεται τώρα... Εγώ ξέρω πως δεν είναι αυτή η ενημέρωση... Στα πλαίσια υπερεκμετάλευσης της "δημοκρατίας" που έχουμε, κάποιος -όχι εγώ πάντως- τους δίνει το δικαίωμα να λεν ότι τους κατέβει έτσι απροκάλυπτα. Εγώ και το πρωί έκανα βόλτα στις εφημερίδες μέσω ίντερνετ, έμαθα και για τις αντικαρκινικές ντομάτες που φυτεύονται δίπλα στο σπίτι μου από μια εφημερίδα των Αθηνών, έμαθα και για το τί έπαιξε στην πορεία στην οποία δεν κατάφερα να πάω, και το μεσημέρι-απόγευμα μίλησα με τα φιλαράκια που ήταν στην πορεία και έμαθα και κάποια πράματα ακόμα, διάβασα και για τα νέα κόλπα των τραπεζών που τα βρήκαν μεταξύ τους και θα μας τα πάρουν καλύτερα, διάβασα και για τις περικοπές συντάξεων στους ήδη χαμηλοσυνταξιούχους, κάτι έμαθα τέλος πάντων, κάπως προβληματίστηκα, κάπως πήρα πρέφα ποιος κουνάει τα ΠΙΟΝΙΑ, και προς τα πού τα κουνάει... Εγώ όμως, που έκανα όλη αυτή την βόλτα, τα έμαθα αυτά.. Τί γίνεται με αυτόν που δεν μπόρεσε να κάνει βόλτα σαν την δικιά μου? Αυτό με εξόργισε... Το πώς παρασύρεται ο κόσμος... Γιατί παρασύρεται ο κόσμος. Θέλει και παρασύρεται? Είναι αναγκασμένος να παρασυρθεί? Μήπως δεν παρασύρεται, αλλά είναι αυτός που σέρνει?? Και προσπαθώ να τα πάρω ένα-ένα, μήπως και βγει κάποια άκρη, άκρη στο ποιος ψηφίζει τον κάθε Γιακουμάτο, που δίνει το δικαίωμα τον κάθε Πρετεντέρη να συμπεριφέρεται ως σκουπίδι στον κάθε αξιοσέβαστο άνθρωπο που εκφράζει μία άποψη που απορρέει σεβασμό προς κάθε άτομο που σκέφτεται διαφορετικά, χωρίς να προσβάλει τους γύρω του.
Ποιος τον ψήφισε? Ε? Ποιος? Εσύ μήπως?? Οι μισοί τον ψήφισαν, ή ψήφισαν κάποιον της κλίκας του... Μην παίζουμε την κολοκυθιά τώρα, οι μισοί από μας τον ψήφισαν... Δεν γίνεται να μην τον ψήφισε κανένας στην κοινωνία τούτη δω, και ο ίδιος να ισχυρίζεται πως έχει την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού.. Ρε, μην ντρέπεστε, δεν βαράμε, ποιος τον ψήφισε ρωτάω... Θα μου πείτε? Εσύ τον ψήφισες? Όχι?? Ασε ρε! Αλλού αυτά. Αν δεν τον ψήφισες εσύ, τον ψήφισε εκείνος που μένει στο απέναντί σου σπίτι, τον ξέρεις, κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Έλα τώρα, μην ντρέπεσαι, την έκανες την πατάτα, πες το... Είπαμε, δεν βαράμε, πες, την έκανα την _ _ _ _ _ _ _, θα λυτρωθείς, θα είναι σαν να εξομολογήθηκες! Ρε, μην κρύβεσαι, δεν είναι κακό, όλοι κάνουμε λάθη. Πες το... Πες αγόρι μου, πες λεβέντη μου.... Ξεκίνα...
Μπορείς να μου πεις και πολλές δικαιολογίες ξέρεις... Ναι, από αυτές... πολλές, κάποιες ανεκτές, κάποιες όμως θα με εξοργίσουν και να 'δεις που θα 'χω και το δίκιο με το μέρος μου.
1) Μπορείς να μου πεις ότι σου 'χε τάξει πως θα σε βάλει σε μια δουλειά.
1-α) Σε μια δουλειά πολύ καλύτερη από μια που ήδη είχες
Είσαι για χαστούκια, πολλά χαστούκια. Αλαζόνας, ήθελες τα παραπάνω, και θυσίασες την αξιοπρέπεια όλων μας, την ήρεμη συμβίωσή μας, για την προσωπική σου υπερ-καλοπέραση. Γιατί ρε φίλε, εγώ δηλαδή που δεν ήθελα να την θυσιάσω, που ήθελα τον Γιακουμάτο εκεί που του αξίζει να είναι, και να είναι και αυτός αξιοπρεπής και μάγκας και ωραίος, στη Βαρβάκειο δηλαδή, να το παίζει κρεοπώλης και να είναι και ο best-seller της Βαρβακείου, εμένα δηλαδή, γιατί με παίρνεις στο λαιμό σου? Για να μου το παίξεις μάγκας με το καινούριο αμάξι που θα σε βολέψουν καλύτερα οι δόσεις με την καινούρια σου γλειφοποδιο-δουλειά? Ποσώς μ' ενδιαφέρει το αμάξι σου και η ψεύτική σου ευτυχία, το θέμα είναι όμως ότι μου βάζεις κι εμένα δερβέναγα τον Γιακουμάτο στο κεφάλι χωρίς να το θέλω, όχι για το καλό όλων μας, μα για το καλό μόνο το δικό σου.
1-β) Σε μια δουλειά ότι να 'ναι γιατί ήσουν άνεργος
Δεν ξέρω αν είσαι για χαστούκια, πάντως για λύπηση είσαι πάρα πολύ, κακόμοιρε.. Έτρεξες σαν το σκυλάκι σε έναν που έκανε πρόβα εξουσίας, να σε βολέψει. Πανάθεμά σε άμοιρε. Εκτός από υποταγής, είσαι και βλάκας, ούτε από μαθηματικά ξέρεις, γιατί αν ήξερες θα είχες βάλει κάτω πόσο βγαίνουν τα μεροκάματα και πόσο σε εκμεταλεύεται αυτός ο "κάθε Γιακουμάτος", με το να σε βάζει με 3μηνη-6μηνη σύμβαση σε κάποια υπηρεσία.. Ούτε πάλι έχεις αξιοπρέπεια κατά την γνώμη μου, γιατί αν είχες, θα 'χες πάει να μοιράζεις πίτσες, να κλαδεύεις δέντρα, να κάνεις τον σερβιτόρο, να κάνεις την καθαρίστρια, να κάνεις τον χαμάλη, αλλά τον κάθε Γιακουμάτο θα τον είχες στείλει εκεί που του αξίζει και θα τον κοίταγες με το κεφάλι ψηλά, όχι όπως τον κοιτάς τώρα, σαν το σκυλί που περιμένει να του δώσουν εκείνη την ψεύτικη, την φτηνιάρικη την σκυλοτροφή από τα CAREFOUR.. Και έχοντας το κεφάλι ψηλά, θα αποφάσιζες να σε εκπροσωπήσουν στην "Βουλή των Ελλήνων" -Εχουν χάσει εντελώς την σημασία τους αυτές οι τρεις λεξούλες μαζί- κάποιοι που πραγματικά νοιάζονται για σένα, που αν γινόσουν κάτι από τα παραπάνω θα σου εξασφάλιζαν τουλάχιστον πολύ καλό μεροκάματο ώστε να ζεις καλύτερα απ' ότι πρέπει, μα πάνω απ' όλα θα έβρισκαν τρόπο να κάνεις αυτό που πραγματικά θες, ώστε και δημιουργικός - παραγωγικός να είσαι, αλλά και να ζεις καλύτερα απ' ότι πρέπει. Και πάλι με πήρες στο λαιμό σου με την μικροψυχία σου, με το να υποκύψεις στην πρώτη πίεση, με το να πας με το μέρος των λαμόγιων, με την βαρεμάρα σου και την τεμπελιά σου να κάνεις κάτι εσύ για την αξιοπρέπειά της ζωής σου, με το να απευθυνθείς στον κάθε Γιακουμάτο να σου δώσει πρόσκαιρη και αδιέξοδη λύση...
2) Μπορείς να μου πεις ότι συμφωνείς με τις δεξιές του απόψεις
2-α) Είσαι μεγαλοεπιχειρηματίας ή άμεσος ωφελούμενος(συγγενής) μεγαλοεπιχειρηματία
Δεν μπορώ να σου πω κάτι εδώ, έπραξες όπως νόμιζες καλύτερα για τον εαυτούλη σου, αλλά ανοίγεις πόλεμο, στέκεσαι απέναντί μου και δηλώνεις εχθρός μου, όπως κι εγώ επίσης.. Φωνάξτε τον σερίφη!!(Πολύδωρα), θα γίνει μονομαχία με πιστόλια στον δρόμο μπροστά από την βουλή(και όντως έτσι μοιάζει μετά απο πορείες... Καπνοί καί ένας κυλιώμενος θάμνος να περνάει από την ερημιά, κάθετα από τον δρόμο). Μου λες ευθέως ότι εσένα σε νοιάζουν μόνο τα συμφέροντά σου, *χ/σου η υπόλοιπη κοινωνία, και βγάζεις το άτομο που θα τα προασπίσει καλύτερα. Για θέματα όπως παιδεία, συνταξιοδοτικό, εργασιακά, δεν σε αφορά, το παιδί σου σπουδάζει έξω, δεν χρειάζεσαι σύνταξη γιατί θα 'χεις αρκετά και για τις συντάξεις των τρισέγγονών σου, και το εργασιακό το ρυθμίζεις, αφού αν και δεν είσαι αυτός που εργάζεται, είσαι αυτός που καρπώνεται την εργασία(πως και γιατί συμβαίνει αυτό??). Αν θες τον ρόλο του εκμεταλευτή, γούστο σου και καπέλο σου.. Εγώ όμως δεν θέλω τον ρόλο του εκμεταλευόμενου. Και να ξες, πως αν πολύς κόσμος δεν ήταν σαν άτομα της κατηγορίας (1), δεν θα τον είχες αυτό τον ρόλο, θα γύριζε ο τροχός, και που ξες, μπορεί μια μέρα να γυρίσει. Για πάτα τους λίγο ακόμα στον κάλο και θα καταλάβεις, αλλά γαμώτο είσαι έξυπνος, έχεις μάθει να τους πατάς μέχρι εκεί που πονάνε αλλά δεν αντιδρούν, και για αυτό οφείλω να σε παραδεχτώ, το χειρίζεσαι τέλεια!
2-β) Είσαι ψιλομπατάκι-"την κουτσοπαλεύω" και σου 'χουν πει ότι οι ικανοί θα πάνε μπροστά
Παραμυθιασμένος από την παραπάνω άποψη, λίγο μπουχτισμένος απο τα στραβά του δημοσίου, που παρεπιπτώντος, λίγες φορές έχεις πάει, αλλά βλέπεις τις ουρές στις ειδήσεις του ALPHA, έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι εσύ είσαι αυτός ο ικανός, ότι σε σένα αναφέρονται... ΧΟΧΟΧΟ, φαντάσου έναν Άι-Βασίλη να γελάει και να τον έχει πιάσει και το νευρικό, τέτοια αντίδραση παναγίτσα μου! Εκτός του ότι είσαι ικανός εσύ μόνο, και θα προκόψεις με αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική, - επιτέλους βρε παιδί μου, σε 'βλεπα να μαραζώνεις λόγω του πολιτικού κλίματος και στεναχωριόμουν- σε έχει πιάσει και μία αρνητική διάθεση προς κάθε τί κρατικό, δημόσιο, γιατί εκεί κάθονται! Ααα, λες, γιατί να τους πληρώνω? Αυτοί να κάθονται κι εγώ να δουλεύω σαν το σκυλί? Παρεπιπτόντως, εσύ παίρνεις γύρω στα 1000 ευρώ κι έχεις κι ένα κουτσούβελο, να σου ζήσει, πληρώνεις και ενοίκιο καμιά 300-400 ευρώ, σου μένουν 600, 40 ρεύμα, 60 τηλέφωνο, 30 νερό, μείναν 470, 70 οι πάνες του μικρού, χέζει πολύ το άτιμο, όταν μάθει να πηγαίνει τουαλέτα, θα σωθείς νομίζεις οικονομικά, θα αποταμιεύσεις, ΧΟΧΟΧΟ πάλι, μείναν 400, να τα ψώνια της βδομάδας, να τα ψώνια τα έκτακτα, να η καρτούλα σου που την γέμισες, πάνεεεεεε, αεεεεεεεερααας... Και λες τώρα... Να τους τα κόψουμε αυτά, γιατί να κάθονται αυτοί, γιατί να έχουν τόσα δικαιώματα, ζηλεύοντάς τους, που εσένα σ' έχουν στην πρέσα και δεν σε πληρώνουν και καλά. Τους ζηλεύεις, τους φθονείς, και εκτός των άλλων, έχεις την ψευδαίσθηση ότι εσύ δεν θα μείνεις εκεί που είσαι, ψωρουπάλληλος μια ζωή, αλλά θα ανακαλύψουν τα κρυφά σου χαρίσματα, και θα εξελιχθείς, θα γίνεις αυτό το πώς το λένε... ΣΤΕΛΕΧΟΣ! Τότε, να 'ναι καλά να χέζει ο μικρός!!! Και δεν έχεις ενστερνιστεί μόνο την άποψη ότι οι ικανοί θα πάνε μπροστά, αλλά ασυνείδητα σου 'χουν περάσει και το μήνυμα "οι ανίκανοι να πάνε πίσω, θα τους αφανίσουμε!" Έλα όμως φίλε μου που γελιέσαι κι εσύ.. Που για να επιτρέψεις τον εαυτό σου να ονειρευτεί πως θα ξεφύγει από την γωνιά που έχει στριμωχτεί, κοιτάς τον εαυτό σου όπως η μάνα το παιδί της που πάντα όμορφο το βλέπει, και βάζεις τον εαυτό σου μια θέση πάνω από τους άλλους... Σε γελάσανε, μή χάνεις τον καιρό σου, δεν σε σπούδαξε καλά ο δάσκαλός σου! Δεν εννοούν εσένα αγόρι μου, ή ακόμα κι αν το εννοούν, από τύπους σαν εσένα, 1 στους 10 θα καταφέρει να γίνει ΣΤΕΛΕΧΟΣ και να το λέει και στον νέο "κύκλο" που θα εισέλθει.. Φαντάσου τον λίγο κι όλας.. Λίγο ήρεμος, το θεωρούσε σίγουρο το αποτέλεσμα της προσπάθειας -όπως κι εσύ δηλαδή- στέκεται ανάμεσα σε άλλους περήφανους σαν κι αυτόν και μιλάει όλο ύφος! Άντε, αυτός τα κατάφερε, τί κάνεις εσύ τώρα? Τρέχα για πάνες... Τί? Δεν έχεις λεφτά γιατί βγήκες βόλτα το Σαββατο? Ααα, δεν ξέρω τί γίνεται τώρα, έπαιξες κι έχασες.. Ψήφισες αυτή την πολιτική. Ή πάνε στην κατηγορία (1-α) ή κοίτα ν' αλλάξεις μυαλά μπας και σωθούμε, να μην χρειάζεται να φαγωθούμε μεταξύ μας και πάντα να 'χεις πάνες για το μωρό. Πλάκα έχεις πάντως... Μου 'θελες να κάνεις παραπέντε από το βουνό, νομίζοντας ότι κάτι κατέχεις, γιατί έκανες σούζες εσύ με το ποδήλατο όσο ήσουν μικρός... Ρε φίλε, φαντάσου τον Άι-Βασίλη πάλι να τον έχει πιάσει νευρικό γέλιο... Τέτοιο πράμα...
Αυτές ήταν μέχρι στιγμής οι δύο περιπτώσεις με τις 2 υποπεριπτώσεις... Ακολουθούν:
3) Μπορείς να μου πεις ότι το έκανες ως αντίδραση στην προηγούμενη κυβέρνηση 3-α) Γιατί δεν σε βόλεψαν εκεί που ήθελες 3-β) Για έμαθες πως υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλησες... ΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 4) Μπορείς να μου πεις ότι δεν σε ένοιαζε καθόλου, απλά το έρηξες 4-α) Είσαι εξασφαλισμένος και απλά το έριξες 4-β) Δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν σε νοιάζει κι όλας, δεν σκας!
Συνεχίζει, με ανάλυση αυτών των 2 ακόμα δικαιολογιών, μία επόμενη φορά.. Κουράστηκα να γράφω!
|