Η κουβέντα όχι απλά άνοιξε, αλλά μου φαίνεται ότι έφτασε και στα όρια του...φανταστικού και του κουτσομπολιού.Ανάμεσα σε όλα τα θέματα που θίχτηκαν, θα σταθώ σε αυτά που μου έκαναν αρκετή εντύπωση...
-- Τι πάει να πει "τα παιδιά είναι μικρά, είναι 1ο έτος, δεν ήξεραν, φοβήθηκαν κτλ. κτλ."? Τι την κάναμε τη συνέλευση και την κατάληψη, παιδική χαρά?Οποιοσδήποτε δηλαδή φοράει μια αριστερή ταμπέλα (αν και αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε κάνει και την "ίδια πολιτική επιλογή") δικαιούται να βγαίνει και να προτείνει οτιδήποτε, έχοντας το ακαταλόγιστο, λόγω..ηλικίας?Αν είναι δυνατόν!!!Όποιος παίρνει το λόγο και προτείνει πράγματα, έχει την ευθύνη και εκτίθεται στο σώμα της συνέλευσης για τις πολιτικές του επιλογές.Και έτσι πρέπει να είναι!Δεν είμαστε νηπιαγωγείο, ενήλικες άνθρωποι είμαστε, ας έχουμε μια σοβαρότητα.Και στην τελική, αν τα καημένα τα παιδιά ήταν μικρά, γιατί κάποιος από τη "συλλογικότητά" τους, από όσους βγαίνουν τώρα και τα υπερασπίζονται τελοσπάντων, δεν τα συμβούλεψε νωρίτερα? Δεν άκουσα την δική σου άποψη Μελίνα για τη συγκεκριμένη πολιτική τους επιλογή, που είναι και η ουσία του θέματος.
-- Είναι πραγματικά
ντροπή να αναλωνόμαστε σε κουτσομπολίστικα σχόλια του ποιος ήταν πού, πότε και γιατί. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια διάθεση φακελώματος και παρακολούθησης στο χώρο αυτό...Ακόμη χειρότερα, δεν πίστευα ότι θα έφτανε κανείς στο σημείο να πει άκουσα από άλλους ότι εκεί ήταν ο τάδε, αλλά το αναπαράγω και με σιγουριά κιόλας. Η ενέργεια σου ήταν τραγική και η παραδοχή σου ότι απλά αναμεταδίσεις ότι άκουσες από άλλους, ακόμα χειρότερη...τι να πω...πιο περίεργο από όλα μου φάνηκε πάντως ότι αποφεύγεις να ανακαλέσεις, αλλά θέλεις να μάθεις περισσότερα..από τα παρασκήνια. 'Ημαρτον...
(
Συγκεκριμένα για το διήμερο ΣΣΠ σαν τώρα θυμάμαι την κουβέντα που είχα με τον Πέτρο στα δικαστήρια (9/3/07), που ενώ έκατσε Αθήνα μετά την πορεία 8 Μάρτη και δεν έφυγε όπως οι υπόλοιποι, μου έλεγε πως την επομένη (10/3/07) θα ανέβαινε Θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο διήμερο...
Όσο για το διήμερο ΕΑΑΚ το λέγανε οι ίδιοι οι ΕΑΑΚίτες (νομίζω, πως επρόκειτο για τον Τούμπανο...
)
-- Βλέπω έχεις και διάθεση να επέμβεις και στη λειτουργία της ΦΑΚ,να μας πεις τι να λήξουμε μεταξύ μας, τι να ξεκαθαρίσουμε και τι όχι...Να σε ευχαριστήσουμε κιόλας? Αν όντως το μόνο που καταλαβαίνεις είναι οι πράξεις και οι κινήσεις, τότε άσε τα κουτσομπολιά, τα νομίζω και τα λέγανε...
--
Άλλο το να έχεις κέρδισμα, κι άλλο να επικαλείσαι οτι ο εαυτός σου ή η συλλογικότητά σου ήταν και είναι το κίνημα....
Το χειρότερο από όλα είναι να ξεφτιλίζεις το κίνημα με ενέργειες δήθεν κινηματικές που στοχεύουν καθαρά στο παραταξιακό.....κέρδισμα

και κάνουν τον κόσμο να πιστεύει πως οι καταλήψεις προτείνονται και...χάνονται για πλάκα!
--
Μην με αναγκάσετε να εκφράσω προσωπικό παράπονο, για το πώς αντιμετωπιζόταν και ίσως ακόμα αντιμετωπίζεται η άποψη μου σε συντονιστικά...Άν δεν άκουσες τη φράση "κέντρο αγώνα" μάλλον κι εμένα και άλλους συντρόφους, απλά όταν μιλούσαμε μας είχες "χεσμένους" (με το συμπάθειο)
Σοβαρότερα θέματα;;;ποιά; Τα
μπανια του λαου
;;;
Για μένα το σοβαρότερο θέμα ήταν το με ποιόν τρόπο θα δωθεί συνέχεια...
Δεν με έπιασες...σοβαρότερα θέματα εννοούσα τρόπους για συνέχιση πιο σοβαρούς από τα...κέντρα αγώνα.
Ο ισχυρισμός ότι σε είχα "χεσμένη" όταν μιλούσες,εσένα και οποιονδήποτε άλλον, καταλαβαίνεις ότι με θίγει...
Πάντως, είμαι της άποψης ότι η προσήλωση και ο σεβασμός του ακροατηρίου,
κερδίζονται από τον ομιλητή και συνδέονται άμεσα με το περιεχόμενο του λόγου.Τα προσωπικά παράπονα , τι να μη σε αναγκάσουμε, που τα εξέφρασες ήδη. Αλλά, εδώ βρήκες να το κάνεις?Γιατί δεν τα έκανες στην ώρα τους και εκεί που έπρεπε?
-- Αν θέλουμε να το δούμε και λίγο πιο σοβαρά το ζήτημα: Τα επιχειρήματά και οι ισχυρισμοί σου είναι πιστεύω αντιπροσωπευτικότατα δείγματα της "μαύρης τρύπας" της οργανωμένης αριστεράς στα πανεπιστήμια και γενικότερα στην Ελλάδα. Φανφάρες, όροι σύνθετοι και χιλιοειπωμένοι (αυτοί οι "συσχετισμοί" πια, τους έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο!),μια τάση αλληλοφαγωμάρας και επιδειξιομανίας. Η φαντασία οργιάζει, όχι για να δημιουργεί στόχους και όνειρα, αλλά για να ανακαλύψει τι έκανε η διπλανή...συλλογικότητα, και οι πράξεις ελάχιστες.Όπου πράξεις, δεν εννοοώ μια τοποθέτηση, μια απλή φυσική παρουσία σε μια συζήτηση κτλ. Θέλει
κόπο, κούραση για να πετύχεις κάτι πως θα γίνει δηλαδή?Απλά πράγματα...ας μην τα προσπερνάμε έτσι.