Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
24 Μάιος, 2012, 18:00:57 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Για το Γιαννιώτικο κίνημα  (Αναγνώστηκε 2044 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
melina3000
Μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα

Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 07:31:37 »

Ότι ξέρω, και γι'αυτό είπα οτι θέλω να μάθω περισσότερα, είναι οτι το βράδυ που τα παιδιά έμειναν στην κατάληψη [και πέρασα να καθήσω μαζί τους, όσο όλοι οι υπόλοιποι (καταληψίες και πληροφορικάριοι) ήταν στο πάρτυ], ήταν τρομοκρατιμένα... Ήξεραν ήδη οτι την επόμενη μέρα στη συνέλευση θα είχαν και την ΦΑΚ απέναντι τους, που (όπως έμαθα πάλι, γιατί ναί όντως δεν ήμουνα, είχα και δική μου συνέλευση) έτσι έγινε...
και οτι αυτά που αναφέρεις πως δεν ειπώθηκαν, τελικά ειπώθηκαν...
τώρα αν ήταν μέλη ή η συλλογικότητα της ΦΑΚ που τα είπε, λήξτε το μεταξύ σας.

Το οτι η πληροφορική είναι τσιφλίκι σας δεν το επικαλλούμαι εγώ, αλλά έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές (όχι απο μέλη των σχημάτων)...Μπήκαμε στη σχολή για να γίνουμε κακό σπυρί στον κώλο των ΔΑΠιτών, του Υπουργείου, της κυβέρνησης, των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμιστών, όχι στον δικό σας...Αν όμως μας βλέπετε σαν μια "αόρατη" απειλή που εμφανίζεται όποτε θυμηθεί για να σας κάνει τη ζωή δύσκολη, αναμείνατε να δείτε...
Τα παιδιά φέτος μαθαίνουν τα κατατόπια της σχολής, σε λίγο που θα τα ξέρουν θα είναι πιο καλοί σ'αυτό που θέλουν να κάνουν (και πιο συνεπείς, αν το πρόβλημα είναι το οτι δεν τοποθετούμασταν σε συνελεύσεις που δηλώναμε ομιλητή από την αρχή και ως δια μαγείας ποτέ δεν έφτανε ο χρόνος για να μιλήσει...)
Καταγράφηκε

xar XAR xar :P
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 07:41:03 »

Ονοματα ήθελα και πολυ σωστά το έκανες για να ξέρουμε για τι μιλάμε, χωρίς υπονοούμενα και να ξεκαθαρίζονται τα πράγματα.

Και για τα 2 άτομα γνωρίζω πολύ καλα τι συνέβη. Σου ξεκαθαρίζω εξ' αρχής της κουβέντας, άλλο συμμετέχω κάπου και άλλο παρακολουθώ. Γιατι και δικό σας μέλος παραβρέθηκε σε συνέλευση ΦΑΚ φέτος στις καταλήψεις, δεν σημαίνει οτι είναι στη ΦΑΚ.

Για τον Πέτρο λοιπόν... Η ΣΣΠ είχε συνέλευση-διήμερο δεν θυμάμαι. Κοινός φίλος θα ανέβαινε για αυτό στη Θεσσαλονίκη (τον γνωρίζεις) και ο Πέτρος για άλλους λόγους. Το ότι ανέβηκαν 2 άτομα μαζί στην Θεσσαλονίκη δεν σημαίνει οτι ανέβηκαν για τον ίδιο λόγο.

Για τον τούμπανο επίσης γνωρίζω, θα απαντήσει ο ίδιος φαντάζομαι.

Και επαναλαμβάνω αυτό που προείπα. Ως συλλογικότητα δεν συμμετείχαμε σε καμία τέτοια διαδικασία. Ως άτομα το ίδιο. Το που παρεβρέθηκε ο καθένας κατα την διάρκεια των τελευταίων 3 χρόνων δεν με αφορά καθόλου, όσο κι αν δεν μπορείς να το καταλάβεις. Οπως και δεν με αφορά τι ψηφίζει ο καθένας, ή τι ήταν πριν αποφασίσει και τι είναι τώρα που συμμετέχει στην ΦΑΚ. Έμενα με αφορά ο τρόπος που κάποιος αποφασίζει να πάρει μέρος στην κουβέντα για ένα θέμα. Αν στόχος του είναι να περάσει μια κομματική-παραταξιακή γραμμή, τότε δεν έχει χώρο μέσα στη ΦΑΚ, μπορεί να το κάνει αλλού καλύτερα, αν στόχος του ειναι να συνδιαμορφώσει μαζί με τους υπόλοιπους ώστε να βγεί κάτι συλλογικό τότε είναι ευπρόσδεκτος.
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 07:46:14 »

Απο το τελευταίο ποστ σου αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει να πέφτει το επίπεδο...

Ακου ως δια μαγείας δεν έφτανε ο χρόνος... στο κάτω κάτω ας είναι και ενας απο την συλλογικότητα σας στο προεδρείο. Ελεος δηλαδη. Μελίνα συγκεντρωσου.  iconsmile

Κι οσο για το κακο σπυρι στη ΔΑΠ κάντε το να τελειώνουμε. Να είμαστε ολη μια χαρούμενη παρέα. Πάντως μέχρι στιγμής μια χαρά επίθεση στην ΦΑΚ κάνετε.
Καταγράφηκε
melina3000
Μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα

Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 07:51:01 »

Αν συνεχίσω την κουβέντα θα ήμουν χαζή και θα αυτοαναιρούσα τον λόγο που την άνοιξα...
Τώρα για το οτι δεν καταλαβαίνω, αυτά που θές να "ξεκαθαρίσεις", μάλλον φταίει οτι είμαι αφελής όπως ανέφερα και παραπάνω...Δεν καταλαβαίνω τόσο καλά, τους θεωρητικούς διαχωρισμούς, το μόνο που καταλαβαίνω είναι οι πράξεις και οι κινήσεις...(μας κάνει;)
Θα παρακολουθήσω την απο δώ και κάτω κουβέντα και δεν θα συμμετέχω για να μην στιγματιστώ, για να μην θεωρήσετε οτι προσπαθώ να "περάσω γραμμή", ενώ η προθεσή μου ήταν άλλη...
Καταγράφηκε

xar XAR xar :P
Nikos
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 08:06:41 »

Ότι ξέρω, και γι'αυτό είπα οτι θέλω να μάθω περισσότερα, είναι οτι το βράδυ που τα παιδιά έμειναν στην κατάληψη [και πέρασα να καθήσω μαζί τους, όσο όλοι οι υπόλοιποι (καταληψίες και πληροφορικάριοι) ήταν στο πάρτυ], ήταν τρομοκρατιμένα... Ήξεραν ήδη οτι την επόμενη μέρα στη συνέλευση θα είχαν και την ΦΑΚ απέναντι τους, που (όπως έμαθα πάλι, γιατί ναί όντως δεν ήμουνα, είχα και δική μου συνέλευση) έτσι έγινε...
και οτι αυτά που αναφέρεις πως δεν ειπώθηκαν, τελικά ειπώθηκαν...
τώρα αν ήταν μέλη ή η συλλογικότητα της ΦΑΚ που τα είπε, λήξτε το μεταξύ σας.

Αν θες να μάθεις περισσότερα, όπως σου είπα ξαναρώτα τα παιδιά. Ή να το συζητήσουμε από κοντά (γιατί κακά τα ψέματα από το φόρουμ και μόνο δεν θα βγει άκρη, ο άμεσος και ζωντανός διάλογος δεν υποκαθίσταται) κάποια στιγμή αλλά να είναι μπροστά και τα παιδιά να μας πουν αν λέμε μπούρδες ή όχι, γιατί στη γενική συνέλευση όταν ειπώθηκαν οι ανακρίβειες και κάποιοι από εμάς απάντησαν για το τι ακριβώς είχε γίνει, αυτά κατάπιαν τη γλώσσα τους! Μπέρδεψες λίγο αυτό που είπα νομίζω... Δεν είπα ότι δεν ειπώθηκαν, είπα ότι αν είχαμε πρόθεση να τους τρομοκρατήσουμε δεν θα τα λέγαμε όλα αυτά. Δεν καταλαβαίνω όμως τι θες να πεις με αυτό το τελευταίο. Τι ακριβώς να λήξουμε;

Παράθεση
Το οτι η πληροφορική είναι τσιφλίκι σας δεν το επικαλλούμαι εγώ, αλλά έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές (όχι απο μέλη των σχημάτων)...

Έχει ακουστεί και από μέλη των σχημάτων. Δεν είναι το θέμα όμως ποιος είπε τι...

Παράθεση
Μπήκαμε στη σχολή για να γίνουμε κακό σπυρί στον κώλο των ΔΑΠιτών, του Υπουργείου, της κυβέρνησης, των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμιστών, όχι στον δικό σας...Αν όμως μας βλέπετε σαν μια "αόρατη" απειλή που εμφανίζεται όποτε θυμηθεί για να σας κάνει τη ζωή δύσκολη, αναμείνατε να δείτε...
Τα παιδιά φέτος μαθαίνουν τα κατατόπια της σχολής, σε λίγο που θα τα ξέρουν θα είναι πιο καλοί σ'αυτό που θέλουν να κάνουν (και πιο συνεπείς, αν το πρόβλημα είναι το οτι δεν τοποθετούμασταν σε συνελεύσεις που δηλώναμε ομιλητή από την αρχή και ως δια μαγείας ποτέ δεν έφτανε ο χρόνος για να μιλήσει...)
Αυτή τη στιγμή αισθάνεσαι ότι θίγεσαι και προχωράς στην αντεπίθεση μου φαίνεται... Μάλλον εσύ βλέπεις αόρατες απειλές γιατί προσωπικά δεν πιστεύω ότι μου δημιουργείς πρόβλημα με την παρουσία σου στη σχολή μου. Η σχολή όμως και ο σύλλογος δεν είναι παιδική χαρά... Δεν μειώνω κανέναν, ούτε και θεωρώ τον εαυτό μου τίποτα σπουδαίο ή ότι υπερτερώ σε κάτι από τα παιδιά του σχήματος σου, απλά όταν μπείτε στο κλίμα και δείξετε μεγαλύτερη συνέπεια σε αυτό που θέλετε να κάνετε όπως λες, μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για όλους μας...

Όσον αφορά τα περί χρόνου ομιλίας, μη γελιόμαστε, δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αυτό έγινε μια φορά στην τελική και σίγουρα δεν ευθύνεται η ΦΑΚ για αυτό. Τα παράπονα στο προεδρείο και σε αυτόν που έγραφε τη λίστα των ομιλητών! Όταν όμως π.χ ο εκάστοτε ομιλητής από τη ΦΑΚ λέει ας μιλήσει πρώτα ο εκπρόσωπος από τα αριστερά σχήματα (δίνει δλδ τη σειρά του) και δεν θέλετε να μιλήσετε πρώτοι, ε εντάξει, δεν σας στέρησε και κανένας τον λόγο... Δλδ μπορεί να μιλάει ο κάθε δαπίτης/γενοβίτης/οποιοσδήποτε τέλος πάντων από άλλη σχολή, και δεν μπορείτε εσείς; Δικαιολογίες της πλάκας... Κι όπως είπε ο Soptep βαλτε κι εσείς κάποιον στο προεδρείο να τελειώνουμε!
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Φεβρουάριος, 2009, 08:10:03 από Nikos » Καταγράφηκε
eyhnos
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

eyhnos@hotmail.com
Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 09:43:20 »

Εκτός από eyhnos, στην πραγματική ζωή απαντάω και ως τούμπανος. Επίσης η μάνα μου με φωνάζει χαραμοφάη και άλλα κοσμιτικά, συνέχεια, αλλά ας μην συζητάμε τα παρατσούκλια που έχω.

Λοιπόν βλέπω την κουβέντα να έχει ανοίξει πάρα πολύ και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Επιφυλάσσομαι να απαντήσω σε πολλά τα οποία ειπώθηκαν(δίνω μάθημα και εγώ και όπως καταλαβαίνετε...).

Προς το παρόν θέλω να ξεκαθαρίσω πως ποτέ, μα ποτέ, δεν έχω παέι σε διήμερο των εαακ. Επίσης εκτός από μερικά σχήματα των υλικών που έγιναν στην "γιάφκα"  beer please της Αγ. Μαρίνας που έμενα τους τελευταίους μήνες μου στα γιάννενα δεν έχω παρευβρεθεί ποτέ σε καμιά διαδικασία των εαακ ούτε στα γιάννενα ούτε πουθενά αλλού. Επίσης δεν ξέρω αν θεωρείται η παρουσία μου στον χώρο, που ο τύπος που έχει "τσακωθεί με την ξυριστική μηχανή" έστηνε τα εύφλεκτα υλικά, συμμετοχή σε διαδικασία των εαακ, αλλά τι να κάνουμε στο ίδιο σπίτι μέναμε.

Αυτά για να μην λέγονται ανακρίβειες και ρούκου πράγματα.
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Φεβρουάριος, 2009, 18:53:25 από eyhnos » Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #16 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 10:54:11 »

δεν απαντησες σε τιποτα απο αυτα που κανες παραθεση για να απαντησεις. αερολογιες και γενικολογιες. τα μικρο- και παρα- πολιτικα δεν τα χαμε τοσο καιρο. τα αποκτησαμε τωρα απο μια ομαδα των 2-3 ατομων. να μην το συνεχισω γιατι θα γινω κακος.

πηγατε στον εναν δεν ηρ8ατε σε μας κοκ. ενω ξερεις πολυ καλα οτι ως φακ δεν πηγαμε πουθενα. το λες να κερδισεις απλα καποιες εντυπωσεις.

επισης μην ανησυχεις δε θα κατηγορηθεις οτι πας να περασεις γραμμη. οχι γιατι πιστευω πως δε θα θελατε αλλα δεν πιστευω πως μπορειτε. τουλαχιστον εδω μεσα..

τελειωσε απο μενα το θεμα εδω..
Καταγράφηκε
Obelix
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 18:32:04 »

Η κουβέντα όχι απλά άνοιξε, αλλά μου φαίνεται ότι έφτασε και στα όρια του...φανταστικού και του κουτσομπολιού.Ανάμεσα σε όλα τα θέματα που θίχτηκαν, θα σταθώ σε αυτά που μου έκαναν αρκετή εντύπωση...

-- Τι πάει να πει  "τα παιδιά είναι μικρά, είναι 1ο έτος, δεν ήξεραν, φοβήθηκαν κτλ. κτλ."? Τι την κάναμε τη συνέλευση και την κατάληψη, παιδική χαρά?Οποιοσδήποτε δηλαδή φοράει μια αριστερή ταμπέλα  (αν και αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε κάνει και την "ίδια πολιτική επιλογή") δικαιούται να βγαίνει και να προτείνει οτιδήποτε, έχοντας το ακαταλόγιστο, λόγω..ηλικίας?Αν είναι δυνατόν!!!Όποιος παίρνει το λόγο και προτείνει πράγματα, έχει την ευθύνη και εκτίθεται στο σώμα της συνέλευσης για τις πολιτικές του επιλογές.Και έτσι πρέπει να είναι!Δεν είμαστε νηπιαγωγείο, ενήλικες άνθρωποι είμαστε, ας έχουμε μια σοβαρότητα.Και στην τελική, αν τα καημένα τα παιδιά ήταν μικρά, γιατί κάποιος από τη "συλλογικότητά" τους, από όσους βγαίνουν τώρα και τα υπερασπίζονται τελοσπάντων, δεν τα συμβούλεψε νωρίτερα? Δεν άκουσα την δική σου άποψη Μελίνα για τη συγκεκριμένη πολιτική τους επιλογή, που είναι και η ουσία του θέματος.

-- Είναι πραγματικά ντροπή να αναλωνόμαστε σε κουτσομπολίστικα σχόλια του ποιος ήταν πού, πότε και γιατί. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια διάθεση φακελώματος και παρακολούθησης στο χώρο αυτό...Ακόμη χειρότερα, δεν πίστευα ότι θα έφτανε κανείς στο σημείο να πει άκουσα από άλλους ότι εκεί ήταν ο τάδε, αλλά το αναπαράγω και με σιγουριά κιόλας. Η ενέργεια σου ήταν τραγική και η παραδοχή σου ότι απλά αναμεταδίσεις ότι άκουσες από άλλους, ακόμα χειρότερη...τι να πω...πιο περίεργο  από όλα μου φάνηκε πάντως ότι αποφεύγεις να ανακαλέσεις, αλλά θέλεις να μάθεις περισσότερα..από τα παρασκήνια. 'Ημαρτον...
(
Παράθεση
Συγκεκριμένα για το διήμερο ΣΣΠ σαν τώρα θυμάμαι την κουβέντα που είχα με τον Πέτρο στα δικαστήρια (9/3/07), που ενώ έκατσε Αθήνα μετά την πορεία 8 Μάρτη και δεν έφυγε όπως οι υπόλοιποι, μου έλεγε πως την επομένη (10/3/07) θα ανέβαινε Θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο διήμερο...
Όσο για το διήμερο ΕΑΑΚ το λέγανε οι ίδιοι οι ΕΑΑΚίτες (νομίζω, πως επρόκειτο για τον Τούμπανο...
)

-- Βλέπω έχεις και διάθεση να επέμβεις και στη λειτουργία της ΦΑΚ,να μας πεις τι να λήξουμε μεταξύ μας, τι να ξεκαθαρίσουμε και τι όχι...Να σε ευχαριστήσουμε κιόλας? Αν όντως το μόνο που καταλαβαίνεις είναι οι πράξεις και οι κινήσεις, τότε άσε τα κουτσομπολιά, τα νομίζω και τα λέγανε...

--
Παράθεση
Άλλο το να έχεις κέρδισμα, κι άλλο να επικαλείσαι οτι ο εαυτός σου ή η συλλογικότητά σου ήταν και είναι το κίνημα....

Το χειρότερο από όλα είναι να ξεφτιλίζεις το κίνημα με ενέργειες δήθεν κινηματικές που στοχεύουν καθαρά στο παραταξιακό.....κέρδισμα punk punk punk και κάνουν τον κόσμο να πιστεύει πως οι καταλήψεις προτείνονται και...χάνονται για πλάκα!

--
Παράθεση
Μην με αναγκάσετε να εκφράσω προσωπικό παράπονο, για το πώς αντιμετωπιζόταν και ίσως ακόμα αντιμετωπίζεται η άποψη μου σε συντονιστικά...Άν δεν άκουσες τη φράση "κέντρο αγώνα" μάλλον κι εμένα και άλλους συντρόφους, απλά όταν μιλούσαμε μας είχες "χεσμένους" (με το συμπάθειο)
Σοβαρότερα θέματα;;;ποιά; Τα
μπανια του λαου
;;;
Για μένα το σοβαρότερο θέμα ήταν το με ποιόν τρόπο θα δωθεί συνέχεια...

Δεν με έπιασες...σοβαρότερα θέματα εννοούσα τρόπους για συνέχιση πιο σοβαρούς από τα...κέντρα αγώνα.

Ο ισχυρισμός ότι σε είχα "χεσμένη" όταν μιλούσες,εσένα και οποιονδήποτε άλλον, καταλαβαίνεις ότι με θίγει...
Πάντως, είμαι της άποψης ότι η προσήλωση και ο σεβασμός του ακροατηρίου,κερδίζονται από τον ομιλητή και συνδέονται άμεσα με το περιεχόμενο του λόγου.Τα προσωπικά παράπονα , τι να μη σε αναγκάσουμε, που τα εξέφρασες ήδη. Αλλά, εδώ βρήκες να το κάνεις?Γιατί δεν τα έκανες στην ώρα τους και εκεί που έπρεπε?

-- Αν θέλουμε να το δούμε και λίγο πιο σοβαρά το ζήτημα: Τα επιχειρήματά και οι ισχυρισμοί σου είναι πιστεύω αντιπροσωπευτικότατα δείγματα της "μαύρης τρύπας" της οργανωμένης αριστεράς στα πανεπιστήμια και γενικότερα στην Ελλάδα. Φανφάρες, όροι σύνθετοι και χιλιοειπωμένοι (αυτοί οι "συσχετισμοί" πια, τους έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο!),μια τάση αλληλοφαγωμάρας και επιδειξιομανίας. Η φαντασία οργιάζει, όχι για να δημιουργεί στόχους και όνειρα, αλλά για να ανακαλύψει τι έκανε η διπλανή...συλλογικότητα, και οι πράξεις ελάχιστες.Όπου πράξεις, δεν εννοοώ μια τοποθέτηση, μια απλή φυσική παρουσία σε μια συζήτηση κτλ. Θέλει κόπο, κούραση για να πετύχεις κάτι πως θα γίνει δηλαδή?Απλά πράγματα...ας μην τα προσπερνάμε έτσι.

Καταγράφηκε

"Όπου υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί, δεν υπάρχει ελευθερία. Όπου υπάρχουν πολλοί στρατιώτες, δεν υπάρχει ειρήνη.Όπου υπάρχουν πολλοί δικηγόροι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη".
Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: