Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
24 Μάιος, 2012, 03:29:23 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: σχετικα με τους "καλεσμενους" (guests)  (Αναγνώστηκε 4700 φορές)
0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
patso
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #10 στις: 20 Μάιος, 2008, 06:37:57 »

Εάν το υποχρεωτικό register κριθεί απαραίτητο, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη χαλαρή εγγραφή που προτείνει ο vasscon,
-χαλαρή εγγραφή χωρίς υποχρεωτικό e-mail και επιβεβαίωση: ο χρήστης επιλέγει το username και το password της επιλογής του και that's all.
-να μην είναι εμφανή τα στατιστικά   στοιχεία για κανένα  χρήστη: ούτε πόσο ανέβασε, ούτε πόσο κατέβασε, ούτε το θεωρητικό του ratio, ούτε φατσούλες χαμογελαστές και θλιμμένες, ούτε τέλος ποιά αρχεία έχει ανεβάσει ή κατεβάσει (αυτό το τελευταίο να γίνεται ή όχι μόνο με τη ρητή του συγκατάθεση)
αλλά στη περίπτωση αυτή πως θα βοηθηθεί το reseed, αφου δεν θα υπάρχουν στοιχεία για τα torrent που έχει κατεβάσει ο καθένας;
Αν το μέτρο έχει στόχο να παροτρύνει τους χρήστες του tracker σε μεγαλύτερη συμμετοχή, συμφωνώ στη δοκιμαστική εφαρμογή αλλα κρατώ κριτική στάση.
 Πιστεύω ότι τα μέτρα που προτείνει ο vasscon είναι σωστά και ότι θα ήταν χρήσιμη η εφαρμογή τους ανεξαρτήτως υποχρεωτικής εγγραφής η όχι.

Για να απαντήσω στον φίλο Tool66 πιστεύω πως το σημαντικότερο κίνητρο είναι το ίδιο το περιεχόμενο του tracker (εμένα προσωπικά αυτο με παρακίνησε) και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το εμπλουτίζουμε και να το κάνουμε γνωστότερο σε περισσότερο κόσμο.
Καταγράφηκε
vasscon
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 20 Μάιος, 2008, 07:23:58 »

για να λυθεί και η απορία σου φίλε μου patso, προτείνω να μην είναι εμφανή τα στοιχεία για τους χρήστες, δηλαδή όταν διπλοκλικάρεις στο όνομα patso να μην σου βγάζει νούμερα από gb και ονόματα αρχείων. Στα αρχεία torrents όμως, θα πρέπει να υπάρχουν είτε στοιχεία από τους τελευταίους 10 που κατέβασαν το αρχείο, είτε να μην φαίνεται κανένα όνομα και να αποστέλλεται ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα σε όλη τη snatchlist ή συνδυασμός των δυο. Όλα όμως αυτά προΥποθέτουν ότι θα μπορεί να διαφοροποιείται κάθε χρήστης με μοναδικό username.
Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #12 στις: 20 Μάιος, 2008, 08:11:29 »

- το να μη βλεπει ο ενας user τον αλλο γινεται και τεθηκε σε λειτουργια (δεν πιστευω πως θα διαφωνησει κανενας καθως δε βρισκω καποιο εμφανη λογο να βλεπει ο ενας τι εχει κατεβασει ο αλλος...).
- επισης στο history του torrent καλο θα ειναι να υπαρχουν ολοι οι users που το κατεβασαν ωστε το reseed να ειναι πιο ευκολο..
- για την χαλαρη εγγραφη λιγο που το ψαξα δεν μπορεσα να βρω πως θα γινει (χωρις μειλ ενεργοποιησης δλδ)... ασχετο με τον tracker βεβαια αλλα εδω στο forum που χαμε ετσι την εγγραφη γεμισαμε σπαμ μια ωραια πρωια...
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: 20 Μάιος, 2008, 09:48:08 »

Προσωπικα τασσομαι υπερ της προαιρετικης εγγραφης, καθως
α) θεωρω οτι ο κυριως στοχος ειναι η διακινηση του υλικου σε οσο το δυνατον μεγαλυτερο αριθμο ατομων
β) η συμμετοχη σε μια τετοια προσπαθεια εγκειται στην ελευθερη επιλογη του καθένα
γ) η υποχρεωτικη εγγραφη χωρις ελεγχο του ratio δεν αποτελει ουσιαστικη λυση.

Η συλλογικοτητα ή οχι ειναι κατι το οποιο δεν προκειται να αλλαξει ειτε αν η εγγραφη ειναι υποχρεωτικη ειτε αν ειναι προαιρετικη. Πολυ απλα αν καποιος ενδιαφερεται μονο να κατεβασει ενα τορρεντ και μετα να μην προσφερει τιποτα πισω στην κοινοτητα μπορει να το κανει σε καθε περιπτωση. Απλα με την υποχρεωτικη εγγραφη θα χασει μισο λεπτο παραπανω απο το χρονο του ή θα εχει αποθαρρυνθει ωστε να το κατεβασει γενικοτερα και θα το ψαξει καπου αλλου. Οσο για την αποστολη pm στον συγκεκριμενο χρηστη το πιθανοτερο ειναι απλα να το αγνοησει. Αυτο που εχει σημασια για μενα ειναι οτι εχει ανοιξει αυτη η κουβεντα και αναδεικνυεται ο προβληματισμος που υπαρχει σε ολους μας ανεξαρτητως ποιας αποψης ειμαστε και σιγουρα βοηθαει στο να κατανοησουν ολοι ποσο σημαντικο ειναι να προσφερεις πισω στην κοινοτητα τουλαχιστον αυτο που εχεις αποκομισει απο αυτην. Προτεινω αν εχει καποιος την ορεξη να γραψει ενα μικρο κειμενο γιαυτο το ζητημα (εχοντας ενδεχομενως και σαν βαση τις ιδεες που κατατεθηκαν εδω μεσα) για να το βαλουμε σε διαφορα σημεια (κατα τη διαρκεια του register κ.λ.π.).

Συμπερασματικα δυο πραγματα μπορουν να βοηθησουν:
α) Συνειδητοποιηση της προσπαθειας και αναπτυξη της συλλογικοτητας (ας πεσουν ιδεες για το πως μπορουμε να το βελτιωσουμε αυτο)
β) Υποχρεωτικη εγγραφη με ταυτοχρονο ελεγχο του ratio του καθε χρηστη.

Για την πρωτη περιπτωση δεν πιστευω οτι θα δωσει ποτε πραγματικη λυση στο προβλημα, ομως ειναι αυτο για το οποιο πρεπει να προσπαθησουμε ολοι μας εδω μεσα.
Οσο για το 2ο ενδεχομενο δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να το προτεινει εδω μεσα, και οσο για την απλα υποχρεωτικη εγγραφη οπως εξηγησα θεωρω οτι ειναι ημιμετρο και οτι δεν αποτελει ουσιαστικη λυση.

Για το ιδιο το προβλημα (ανενεργα τορρεντς) η αποψη μου ειναι οτι αν και οντως υφισταται, τελικα δεν υπηρξε κανενα τορρεντ που να ζητηθηκε απο καποιον χρηστη και να μην βρεθηκε λυση.

Απο κει και περα οι ιδεες του vasscon θεωρω οτι ειναι ενδιαφερουσες που μπορουν να υλοποιηθουν σε καθε περιπτωση.

Μεχρι στιγμης αυτο που εχει γινει ειναι:
- Αποκρυψη ολων των στοιχειων του χρηστη, συμπεριλαμβανομενων και των στατιστικων στοιχειων οπως προταθηκε απο τον vasscon. Νομιζω πως πλεον εξασφαλιζεται πληρως οι ανωνυμια των μελων.

Αυτο που απομενει ειναι ενα κουμπι "Request Torrent" (ή κατι τετοιο) το οποιο θα αποστελλει αυτοματα pm σε ολους οσους εχουν κατεβασει το αρχειο.
Επισης ακομα φαινεται αν κοιταξεις ενα συγκεκριμενο τορρεντ ποιοι seedaroun ή το κατεβάζουν. Απο τη στιγμη που ειναι ανωνυμο πλεον δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα με αυτο.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μάιος, 2008, 10:00:18 από --- » Καταγράφηκε
patso
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #14 στις: 20 Μάιος, 2008, 11:58:28 »

Για άλλη μια φορά η πρόταση σου με βρίσκει σύμφωνο φίλε vasscon
Στα αρχεία torrents όμως, θα πρέπει να υπάρχουν είτε στοιχεία από τους τελευταίους 10 που κατέβασαν το αρχείο, είτε να μην φαίνεται κανένα όνομα και να αποστέλλεται ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα σε όλη τη snatchlist ή συνδυασμός των δυο.
και για να την επεκτείνω θέλω να προσθέσω ότι, τα mail μου τα βλέπω κάθε μέρα ενώ τον tracker τον επισκέπτομαι σπανιότερα, θα ήταν λοιπών πολύ ποιο χρήσιμο και πρακτικό αν έπαιρνα mail με τα αρχεία που χρειάζονται reseed και τα οποία έχω κατεβάσει αν και εφόσον έχω συναινέσει σε μια τέτοια διαδικασία. Διαδικασία που κατά την γνώμη μου θα ήταν αποτελεσματικότερη σε σχέση με την υποχρεωτική εγγραφή. Προφανώς οι guest users δεν θα είναι δυνατόν να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία αλλα οπως έχω ξαναπεί στηρίζω την εθελοντική και όχι την "υποχρεωτική" συμμέτοχη. Κατά την γνώμη μου πάντα, όσο πιο "εύκολη" γίνεται η εγγραφή(αναφέρομαι στην πρόταση του vasscon για χαλαρή εγγραφή) τόσο πιο εύκολη γίνεται η συμμετοχή απο άτομα σαν και μένα που δεν αρέσκονται στο να δίνουν οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες (mail,λιστες με torrents,κ.τ.λ) σε ανθρώπους που δεν έχουν λόγο να έχουν πρόσβαση σε αυτές(ανεξάρτητα με το εάν αυτό θα βοηθούσε στο reseed κάποιων torrents).

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Soptep
β) Υποχρεωτικη εγγραφη με ταυτοχρονο ελεγχο του ratio του καθε χρηστη.
αν και την καταλαβαίνω θα ήθελα να ρωτήσω, αν αυτό θα σημαίνει αποκλεισμό απο τον tracker χρηστών με αργές συνδέσεις  (dialup) η χώρις μόνιμη σύνδεση στο δίκτυο π.χ. πρόσβαση στον tracker από το δίκτυο κάποιας σχολής(περίπτωση δυο φίλων μου) που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να ακολουθήσουν κάποιο κανόνα για το ratio (λόγω περιορισμών στον χρόνο η της ταχητητας σύνδεσης);

Για το πρόβλημα των spam φιλε hide_and_seek το γνωρίζω και είναι αρκετά ενοχλητικό για όλους, αλλά αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχει mod με φίλτρο captcha για το SMF, αν είναι ευκολό να γίνει πιστεύω ότι θα βοηθούσε την συμμετοχή περισσοτέρων χρηστών έστω και σαν guests, και ναι ξέρω ότι τα captcha's δεν είναι η πιο αξιόπιστη λύση. 
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: 20 Μάιος, 2008, 12:12:27 »

Λογικα θα υπαρχουν επιπτωσεις και γιαυτους τους χρηστες. Δεν νομιζω ομως οτι συζηταμε κατι τετοιο σε καμια περιπτωση. Απλα το αναφερα για να αναδειξω οτι απο την μια η απλη υποχρεωτικη εγγραφη δεν αποτελει ουσιαστικη λυση και απο την αλλη οτι το θεμα δεν ειναι απλα να λυσουμε το συγκεκριμενο προβλημα, αλλα να προωθησουμε και μια συγκεκριμενη λογικη συμμετοχικοτητας και εθελοντικης προσφορας.

Για τα email πλεον απο τη στιγμη που ειναι ανωνυμα δεν τιθεται θεμα. Θεωρω οτι το email πρεπει να αντιστοιχει σε καποιο πραγματικο account ακριβως για να επιτευχθει αυτο που προτεινεις. Να ενημερωνονται τα μελη για να κανουν ενα seed.

Δεν βλεπω κανεναν λογο, σε περιπτωση που ο tracker ειναι ανοιχτος και για τους guests, να γραφτει καποιος δινοντας ψευτικο email.
Εαν θελει παραμενει ανωνυμος ως guest, διαφορετικα συμμετεχει για να στηριξει την προσπαθεια και να βοηθησει την κοινοτητα, τη στιγμη που εξασφαλιζεται η προστασια των δεδομενων του κρατωντας τα κρυφα απο τον οποιονδηποτε.
Καταγράφηκε
dims
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 23 Μάιος, 2008, 09:27:38 »

Μέχρι τώρα, το υποχρεωτικό login μοιάζει να έχει ρίξει (εντυπωσιακά) την κίνηση στον τράκερ...
ή αυτή είναι η αίσθησή μου από τόρεντς που seedάρω και παρακολουθώ...

Μιας και πιστεύω ότι αυτό που προέχει είναι η διαμοίραση ενός υλικού...
νομίζω αρκεί μια προτροπή προς τους χρήστες για τη δημιουργία λογαριασμού...
(με την επεξήγηση ότι ο λόγος αφορά στο re-seeding)
και από εκεί και πέρα ας αφεθεί η λειτουργία
στην ευχέρεια των χρηστών...

Το μεγαλύτερο επιχείρημα για seeding, είναι κτγ μου
η χαρά για κάτι που κάποιος άλλος μοιράστηκε μαζί σου...

Καταγράφηκε
REMBOMBO
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 02 Ιούνιος, 2008, 04:47:33 »

Το μεγαλύτερο επιχείρημα για seeding, είναι κτγ μου
η χαρά για κάτι που κάποιος άλλος μοιράστηκε μαζί σου...

Το ratio ανεβαίνει όταν
μειώνουμε μέσα μας το συναίσθημα της αρπαχτής
και αυξάνουμε το συναίσθημα της προσφοράς !

Το ratio είναι ο δείκτης της χαράς
που μας δίνει η προσφορά μας σε έναν άγνωστο !!!!

Είναι o δείκτης της αλληλεγγύης μας!

αυτο ειναι στην πρωτη σελιδα καποιου αλλου τρακερ- ασχετο βεβαια- αλλα εχει κινηση ο τρακερ παρολου που ειναι ratio free κ σαν seeders υπαρχουν στο ελαχιστο 5 περιπου αν τορρεντ..

εγω προσωπικα εξακολοθω να εμενω στην αποψη της υποχρεωτικης εγραφης καποιου στον τρακερ με την δυνατοτητα των snatchlist η wishlist  των request κ των reseed..οσο για το ρατιο επειδη η χωρα αυτη παει πισω απο ταχυτητες κ ο τρακερ μπροστα , θα προτεινα να μην υπηρχε καποιος περιορισμος ...συγνωμη για την αργοπορημενη θεση μου αλλα δεν μας αφηνουν τα πραγματα να ξαποστασουμε..
Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #18 στις: 02 Ιούνιος, 2008, 05:14:17 »

rebombo ειδαμε πως "κλεινοντας" τον tracker περιοριστηκε πολυ η κινηση... οποτε ειπαμε να τον ξανανοιξουμε και να παροτρυνουμε τον κοσμο να εγγραφεται... οσοι πιστοι ας προσελθουν.. αυτα...
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: