Για άλλη μια φορά η πρόταση σου με βρίσκει σύμφωνο φίλε vasscon
Στα αρχεία torrents όμως, θα πρέπει να υπάρχουν είτε στοιχεία από τους τελευταίους 10 που κατέβασαν το αρχείο, είτε να μην φαίνεται κανένα όνομα και να αποστέλλεται ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα σε όλη τη snatchlist ή συνδυασμός των δυο.
και για να την επεκτείνω θέλω να προσθέσω ότι, τα mail μου τα βλέπω κάθε μέρα ενώ τον tracker τον επισκέπτομαι σπανιότερα, θα ήταν λοιπών πολύ ποιο χρήσιμο και πρακτικό αν έπαιρνα mail με τα αρχεία που χρειάζονται reseed και τα οποία έχω κατεβάσει αν και εφόσον έχω συναινέσει σε μια τέτοια διαδικασία. Διαδικασία που κατά την γνώμη μου θα ήταν αποτελεσματικότερη σε σχέση με την υποχρεωτική εγγραφή. Προφανώς οι guest users δεν θα είναι δυνατόν να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία αλλα οπως έχω ξαναπεί στηρίζω την εθελοντική και όχι την "υποχρεωτική" συμμέτοχη. Κατά την γνώμη μου πάντα, όσο πιο "εύκολη" γίνεται η εγγραφή(αναφέρομαι στην πρόταση του vasscon για χαλαρή εγγραφή) τόσο πιο εύκολη γίνεται η συμμετοχή απο άτομα σαν και μένα που δεν αρέσκονται στο να δίνουν οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες (mail,λιστες με torrents,κ.τ.λ) σε ανθρώπους που δεν έχουν λόγο να έχουν πρόσβαση σε αυτές(ανεξάρτητα με το εάν αυτό θα βοηθούσε στο reseed κάποιων torrents).
Όσον αφορά την τοποθέτηση του Soptep
β) Υποχρεωτικη εγγραφη με ταυτοχρονο ελεγχο του ratio του καθε χρηστη.
αν και την καταλαβαίνω θα ήθελα να ρωτήσω, αν αυτό θα σημαίνει αποκλεισμό απο τον tracker χρηστών με αργές συνδέσεις (dialup) η χώρις μόνιμη σύνδεση στο δίκτυο π.χ. πρόσβαση στον tracker από το δίκτυο κάποιας σχολής(περίπτωση δυο φίλων μου) που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να ακολουθήσουν κάποιο κανόνα για το ratio (λόγω περιορισμών στον χρόνο η της ταχητητας σύνδεσης);
Για το πρόβλημα των spam φιλε hide_and_seek το γνωρίζω και είναι αρκετά ενοχλητικό για όλους, αλλά αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχει mod με φίλτρο captcha για το SMF, αν είναι ευκολό να γίνει πιστεύω ότι θα βοηθούσε την συμμετοχή περισσοτέρων χρηστών έστω και σαν guests, και ναι ξέρω ότι τα captcha's δεν είναι η πιο αξιόπιστη λύση.