Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
24 Μάιος, 2012, 03:15:06 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ο απολογισμός μιας χρονιάς  (Αναγνώστηκε 2059 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
mauroprovatos
Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: 07 Απρίλιος, 2008, 17:46:37 »

Δηλαδη η ΦΑΚ προτεινει την καταργηση του ΔΣ?   Ο.ο

Για πες.
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: 07 Απρίλιος, 2008, 20:33:57 »

Αν και αυτο που ρωτας δεν προκυπτει απο καπου σε σχεση με αυτα που εχουν γραφτει, αλλα ναι εχεις πεσει μεσα. Υποθετω οτι εισαι απο τη σχολη μας και μας εχεις ακουσει, οποτε το γνωριζεις.

Ειμαστε εναντια στο ΔΣ και σε καθε μορφη οργανου το οποιο προωθει την ατομικοτητα και την αναληψη δρασης απο μια μειοψηφια ατομων εναντι των συλλογικων διαδικασιων και δρασεων. Και ως προσωπικη αποψη προσθετω, ποσο μαλλον και απο ενα οργανο που προκυπτει απο μια διαδικασια (εκλογες) που με βρισκει αντιθετο.

Ετσι οπως εχει τωρα η κατασταση η θεση μας για το ΔΣ ειναι συγκεκριμενη, υφισταται για να αποφασιζει τις Γενικες Συνελευσης και μονο. Η παρεμβαση μας σε αυτο το οργανο γινεται ακριβως για αυτο το σκοπο.

Οποιαδηποτε πολιτικη αποψη, συνδιαμορφωση αλλα και δραση θα πρεπει να γινεται μεσα στην Γενικη Συνελευση εκει οπου ελευθερα μπορει να εκφραστει ο καθε φοιτητης.

Για να εκφραστει ο καθε φοιτητης πρεπει να εχεις εξασφαλισει οτι θα ειναι ισοτιμος τουλαχιστον απεναντι στις παραταξεις, αν οχι σε καλυτερη θεση απο αυτες. Και εδω ολοκληρωνεται η πολιτικη προσεγγιση του ζητηματος απο τη δικη μας πλευρα με την καταργηση των πλαισιων και των πρωτολογιων-δευτερολογιων παραταξεων. Επιτυγχανοντας ετσι ισοτιμη μεταχειριση για τον καθενα, δινοντας την δυνατοτητα να προτεινει δρασεις και να συνδιαμορφωσει ενεργα.

Η δικια σου αποψη στο συγκεκριμενο ζητημα ποια ειναι?
Καταγράφηκε
mauroprovatos
Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: 08 Απρίλιος, 2008, 10:35:56 »

Συμφωνω στην κεντρικη ιδεα, αλλα το βρισκω τρομακτικα δυσκολο- μακαρι να γινονταν ΓΣ συχνοτερα, εβδομαδιαια για παραδειγμα, και εκει να παιρνονταν ΟΛΕΣ οι αποφασεις που αφορουν την σχολη μας κ τους φοιτητες γενικα.
Αλλα κατ εμε αυτο ειναι τρομακτικα δυσκολο απο πρακτικη αποψη, λαμβανοντας υποψην και την δυσκολια προσελευσης των φοιτητων (λογω μαθηματων, υποχρεωσεων κλπ) αλλα και λογω της απολιτικ-ωχαδερφεπουνατρεχωτωρα νοοτροπιας που τους μαστιζει (οχι μονο τους φοιτητες αλλα και καποιες παραταξεις!)
Ναι, το να παιρνουν τις αποφασεις μια ολιγαρχια φοιτητοπατερων ειναι μλκια, και ειναι μλκια επειδη δεν εκλεγονται-επιλεγονται αντικειμενικα και δεν αντιπροσωπευουν αλλα ΕΚπροσωπευουν τους ψηφοφορους τους.. Γ***σε τα..
Νομιζω οτι μεχρι να κανουμε τους φοιτητες να σηκωσουν τον κωλο τους απο τον καναπε,να συνειδητοποιησουν οτι τα θεματα αυτα τον αφορουν προσωπικα και δεν ειναι ουτε συνδικαλο-χομπι, το ΔΣ θα ειναι ο κηδεμονας μας.

Αλλα και παλι χωρις αυτο πως θα συμμετειχαν οι φοιτητες στις συνελευσεις τμηματος? εννοω χωρις καποια "αντιπροσωπεια".
« Τελευταία τροποποίηση: 08 Απρίλιος, 2008, 10:38:08 από mauroprovatos » Καταγράφηκε
Basilis
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 09 Απρίλιος, 2008, 06:58:30 »

Επίσης, βάση αυτών που λες soptep θα έπρεπε πρώτα από όλα να ασχοληθείτε με την παράταξη αυτή (που λέει ο λόγος). Για να το δικαιολογήσω αυτό που λέω θα πω πως αυτή η "πολιτική" κίνηση δίνει και το στίγμα της εποχής. Συμπορεύεται με το "καθεστώς" που λές και εσύ χωρίς να φέρει τη σφραγίδα του! Δεν είναι αμέτοχοι;, δεν είναι γενικά άχρωμοι πολιτικά;, δε συμβιβάζονται με όσα βλέπουν γύρω τους;, δεν είναι δεξιούληδες χωρίς να ξέρουν και οι ίδιοι το γιατι;, δεν λένε περισσότερα ναι από ότι όχι;

Κανένα απυρόβλητο για τους λαλάκηδες που θέλουν να συμμετέχουν χωρίς να παλεύουν για τίποτα και χωρίς να έχουν βγάλει άχνα... να πούν πέντε προτάσεις με νόημα!

Επίσης, ενα ακόμα βασικό για μένα είναι ότι σπιλώνουν το νόημα της ανεξάρτητης παρέμβασης. Αυτό είναι που υπερασπίζεσαι όλα τα χρόνια ως ΦΑΚ. Η απάντηση των δεξιών είναι γνωστή, όμως των αριστερών κινήσεων (κομμάτων) ήταν ότι όταν είσαι ανεξάρτητος δεν έχει κατέυθυνση! Δε μπορείς να χαράξεις πολιτικές ιδέες και να δημιογήσεις πλαίσιο δράσης!

Δηλαδή, είμαστε με τις αδέσμευτες πολιτικές φωνές αλλά όχι άκριτα. Η δέσμευση στη συγκεκριμένη ιδεολογία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων... των πολλών εργαζόμενων που στηρίζουμε παίζει ρόλο και είμαστε εξαρτημένοι από αυτή. Τη "γραμμή" δράσης δε δεχόμαστε, το "σήμερα θα λές αυτό και αύριο αυτό". Αυτά αντιμαχόμαστε!

Καλησπέρα αγαπητοί,
Θέλω απλά να αναφερθώ σε αυτά που λέει ο κύριος Ark. Παραπάνω έχω χρωμματίσει (:O συγνώμη που χρησιμοποιώ αυτή την λέξη) κάποια σημεία τα οποία θέλω να σχολιάσω.

1. Όσον αφορά το παράταξη που λέει ο λόγος(όπως το αναφέρεις), ναι είμαστε παράταξη που λέει ο λόγος. Ειδικότερα είμαστε μία "παράταξη" (πες το όπως θες) που έδειξε ότι μια παρέα φίλων όπως και η φακ μπορεί να φτιάξει ένα "κόμμα"-"παράταξη"-"όπως θες να το λες" και να κατέβει στις φοιτιτικές εκλογές.Αυτό και τπτ παραπάνω.

2. Το να αποκαλείς κάποιον δεξιούλη και λαλάκι (χεχε μια λέξη που είχα να ακούσω καιρό..) χωρίς να έχεις μιλίσεις ποτέ μαζί του, ίσως να μην το γνωρίζεις καν, είναι κάτι που μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις σε ένα φορουμ (και καλά κανεις) αλλά θεωρώ ότι είναι προσβλητικό και συκοφαντικό.

3. Τώρα αν σπηλώνουμε το νόημα της ανεξάρτητης παρέμβασης δεν βλέπω με ποιον τρόπο το κάνουμε, τουλάχιστον εγώ ο μικρός δεν βρίσκω έναν τρόπο...

4. Τέλος γιατί μπορεί και να κούρασα και εμείς δεν δεχτήκαμε ποτέ ούτε γραμμή δράσης ούτε γίναμε φερέφωνα οποιουδήποτε άλλου "λαλάκι"...
Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #14 στις: 09 Απρίλιος, 2008, 08:22:40 »

Καλησπέρα αγαπητοί,
Θέλω απλά να αναφερθώ σε αυτά που λέει ο κύριος Ark. Παραπάνω έχω χρωμματίσει (:O συγνώμη που χρησιμοποιώ αυτή την λέξη) κάποια σημεία τα οποία θέλω να σχολιάσω.
τα χρωματα δεν ειναι ασχημα αγαπητε, το μονοχρωμο ειναι λιγο ντεμοντε απλα...

1. Όσον αφορά το παράταξη που λέει ο λόγος(όπως το αναφέρεις), ναι είμαστε παράταξη που λέει ο λόγος. Ειδικότερα είμαστε μία "παράταξη" (πες το όπως θες) που έδειξε ότι μια παρέα φίλων όπως και η φακ μπορεί να φτιάξει ένα "κόμμα"-"παράταξη"-"όπως θες να το λες" και να κατέβει στις φοιτιτικές εκλογές.Αυτό και τπτ παραπάνω.
η φακ δυστυχως δεν ξερεις πως δεν αρχισε απο μια παρεα... ρωτας και μαθαινεις.. το να κανεις κατι απλα ετσι για να υπαρχει το θεωρω ανουσιο... καλο ειναι που δειχνεις κ εσυ να εχεις κατανοησει τη διαφορα με τη φακ

2. Το να αποκαλείς κάποιον δεξιούλη και λαλάκι (χεχε μια λέξη που είχα να ακούσω καιρό..) χωρίς να έχεις μιλίσεις ποτέ μαζί του, ίσως να μην το γνωρίζεις καν, είναι κάτι που μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις σε ένα φορουμ (και καλά κανεις) αλλά θεωρώ ότι είναι προσβλητικό και συκοφαντικό.
το λαλακηδες (!!!) ισως ειναι ατοπο.. το δεξιουληδες το κρινεις απο τις πραξεις του καθενος..

3. Τώρα αν σπηλώνουμε το νόημα της ανεξάρτητης παρέμβασης δεν βλέπω με ποιον τρόπο το κάνουμε, τουλάχιστον εγώ ο μικρός δεν βρίσκω έναν τρόπο...
εδω κ εγω διαφωνησα με αρκ αφου δεν αποτελειτε (-ουσατε??) παρεμβαση...

4. Τέλος γιατί μπορεί και να κούρασα και εμείς δεν δεχτήκαμε ποτέ ούτε γραμμή δράσης ούτε γίναμε φερέφωνα οποιουδήποτε άλλου "λαλάκι"...
δεν ειπε κανεις πως εισαστε (-σταν???) εξαρτημενοι

αυτο που λεω εγω ειναι πως εισαστε (-σταν???) ακομα ενα λιθαρακι στην προσπαθεια απολιτικοποιησης του πανεπιστημιου. και αυτο σας βαζει στη ιδια κατηγορια με τις καθεστωτικες παραταξεις..
Καταγράφηκε
fotonios
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #15 στις: 11 Απρίλιος, 2008, 05:30:55 »

Το ζήτημα δεν είναι το αν μπορείτε να φτιάξεται μια παράταξη και να κατεβείτε στις εκλογές, άλλωστε εμείς υποστηρίξαμε αυτή σας την προσπάθεια όσο μπορούσαμε. Το ζήτημα είναι ο,τι κατεβήκατε στις εκλογές και σχηματίσατε μια παράταξη η οποία δεν εξέφρασε τίποτα και κανένα, τουλάχιστον πολιτικά ούτε καν συμμετείχε καλά καλά σε θεσμικά όργανα των φοιτητών όπως η Γενική συνέλευση ή το Δ.Σ.

Ναι όμως εγώ και ο κάθε "εγώ" δεν θα έπρεπε να μιλήσω με εσένα έξω στο δρόμο για να σε γνωρίσω σαν παράταξη και να μου πεις τί ακριβώς είσαι και τι αντιπροσωπεύεις. Αυτό έπρεπε να μου το εκφράσεις μέσα στη γενική συνέλευση. Εκεί έπρεπε να μου μιλήσεις. Τώρα όσον αφορά το λαλάκι και εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την έκφραση αλλά όσον αφορά το δεξιούλης, ο Ark από ο,τι κατάλαβα αναφερόταν όχι ως προς την ιδεολογία αλλά ως προς τις πρακτικές, καθώς και μια δεξιά παράταξη όπως είναι η ΔΑΠ αυτό προσπαθει, να απολιτικοποιήσει τους φοιτητές και κατ'επέκταση τον σύλλογο.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον diml.

Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση αν υπήρχε βέβαια και ελπίζω να καταλάβατε πως η αντιπαράθεση δεν είναι επί του προσωπικού αλλά επί του πολιτικού. iconsmile
Καταγράφηκε

Πούστηδες και παλικάρια...
...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: