Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
24 Μάιος, 2012, 02:51:00 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Φασιστες και αντιφασιστες  (Αναγνώστηκε 1594 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
mauroprovatos
Επισκέπτης
« στις: 27 Φεβρουάριος, 2008, 08:22:00 »

Ενα θεμα μου μασουλαει τα σπλαχνα εδω και πολυ καιρο..Το θεμα οργανωσεων τυπου αντιφα και τετοια.
Ας παρουμε την κατασταση απο την αρχη.
Εχουμε μια ιδεολογια ακραια, μια ιδεολογια που ολοι συμφωνουμε πως ειναι*λανθασμενη*, παρανοικη, αρρωστη, οπως θελετε αποκαλεστε την.
Δεν μιλαω για οργανωσεις τυπου γκολντεν ντον που ξεφευγουν απο το "γραμμα του νομου",αλλα την ιδεολογια αυτουσια.
Ετσι ξεφυτρωνουν οργανωσεις, πολεμιοι της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ αυτης που δρουν με ορισμενους τροπους ετσι ωστε να την εξαλειψουν ( τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω)
Κ ερχομαστε στις ερωτησεις μου:
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ο καθε Χ,Ψ θα μου στερησει εμενα το δικαιωμα να πιστευω στην διεστραμμενη ιδεολογια μου, χρησιμοποιωντας ΒΙΑ.
Οπως ειπε και ο εξαιρετικα αντιπαθης μου Μιχαλολιακος τι δημοκρατια ειναι αυτη, οταν ιδεολογιες μπαινουν στη μαυρη λιστα? Ειπαμε, ναι , ο φασισμος ειναι εκτρωμα,διαστροφη και τετοια, αλλα μην ξεχναμε οτι η αποψη το τι ειναι εκτρωμα και διαστροφη ειναι ευπλαστη μεχρι αηδιας.
Αν αρχισουμε να ποινικοποιουμε ιδεολογιες, σκεφτειτε που μπορει να οδηγησει αυτο!Σε ποινικοποιηση ριζοσπαστικων και αριστερων ιδεολογιων!
Οπως ειπε και ο θαμνος "Εχθρος μας ειναι ομαδες ριζοσπαστικων αντιληψεων".. η καπως ετσι ///

Κατ εμε, αντι να βολοδερνουμε στους δρομους πλακωνοντας και "λιωνοντας τα φασιστικα σκουληκια" θα επρεπε να επικεντρωθουμε στην ιδεολογικη ηττα του φασισμου,ρατσισμου κλπ.Επειδη ιδεολογικη ηττα = θανατος. Η διωξη, οπως κ να το κανουμε φανατιζει και ατσαλωνει τον διωκομενο, γι αυτο θεωρω πως η εκτενης προπαγανδα και ενημερωση για φασιστικες οργανωσεις ειναι ο καλυτερος δρομος , και ο πιο αποτελεσματικος.
Τωρα, απο συζητησεις που εχω κανει με αντιφες, πλασαρουν την αποψη οτι "τετοια ατομα απλα δν παιρνουν απο λογια, κ ειναι φανατισμενα μεχρι το κοκκαλο".Δν ξερω..

Για πειτε γνωμες.Σημειωνω οτι αναφερομαι στο θεμα ιδεολογικα κ μονο.
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Μάρτιος, 2008, 10:48:02 από mauroprovatos » Καταγράφηκε
fotonios
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #1 στις: 28 Φεβρουάριος, 2008, 04:46:47 »

Για εμένα νομίζω πως είναι επιτακτικό να εναντιωθείς σε ιδεολογίες που θίγουν ή μειώνουν τις ελευθερίες ανθρώπων. Μια από αυτές τις ιδεολογίες είναι και ο φασισμός (γνωρίζουμε πάνω κάτω τί είναι αυτό δεν χρειάζεται να αναφερθώ) ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον φανατισμό και στη βία. Βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου στον τρόπο αντιμετώπισης του καθώς ούτε εγώ ενστερνίζομαι τη βία για την επίλυση κανενός θέματος. Δεν του απαγορεύω να πιστεύει σε αυτό αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω να το εκφράζει με πορείες και εορτασμούς χωρίς εγώ να κάνω τίποτα για αυτό.
Καταγράφηκε

Πούστηδες και παλικάρια...
...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
vasscon
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 02 Μάρτιος, 2008, 14:23:13 »

Πολυσυζητημένες οι απόψεις αυτές, πρόκειται φυσικά για ένα σόφισμα και τίποτα παραπάνω: αφού είστε υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου, τότε γιατί εναντιώνεστε με τέτοιο τρόπο στους φασίστες; δεν δικαιούνται ΚΑΙ αυτοί να αρθρώσουν το δικό τους λόγο στα πλαίσια της κοινωνίας που ζούμε αλλά και εκείνης που οραματιζόμαστε;
Όσοι μετέρχονται τέτοιων επιχειρημάτων σκόπιμα αποσιωπούν ότι είναι ακριβώς αυτή η ιδεολογία-πρακτική (γιατί ο φασισμός δεν ήταν και δεν είναι μόνο λόγια και ευχές) που προσπαθεί να καταλύσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε έννοια δημοκρατίας και συνεπώς και ελεύθερης έκφρασης. Χαϊδεύοντας τους φορείς τη ιδεολογίας αυτής και δίνοντάς τους βήμα λόγου γινόμαστε και εμείς συνεργοί στα σχέδιά τους.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ! Δεν πάμε σε μαζώξεις που συμμετέχουν, δεν κάνουμε ιδεολογική αντιπαράθεση, δεν καθόμαστε σαν ισότιμοι συνομιλητές σε στρογγυλά τραπέζια  -και αν εκείνοι εμφανιστούν απρόσκλητοι και εμείς δεν ελέγχουμε τον χώρο, τότε αποχωρούμε.
Υπάρχει ένα δεύτερο θέμα που δεν θίγεται αλλά που έχει αρκετό ενδιαφέρον. Πολλοί κάνουν ευθύ παραλληλισμό των φασιστικών πρακτικών και των συνθηκών που επικράτησαν στις χώρες του "υπαρκτού" σοσιαλισμού. Είναι αλήθεια ότι αρκετές φορές αισθανόμαστε αμηχανία όταν συζητιούνται τέτοια θέματα. Εδώ θα πρέπει να επισημαίνουμε ότι σε αντίθεση με τους φασίστες (που ήταν και είναι αμετανόητοι) η κριτική απέναντι στο σταλινισμό και τις παραφυάδες του ξεκίνησε μέσα από αυτά τα συστήματα και πολλές φορές οι ανατροπές έγιναν κι αυτές από μέσα.... Αυτό και μόνο κάνει κάθε σύγκριση όχι μόνο περιττή, αλλά και ύποπτη.
Καταγράφηκε
TooL667
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ WWW
« Απάντηση #3 στις: 02 Μάρτιος, 2008, 15:10:29 »

Προσωπικά πιστεύω πως ο φασισμός μπορεί να οριστεί μονάχα ως ασθένεια, ως ανωμαλία της κοινωνίας...και ώς τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οποιαδήποτε προσπάθεια ιδεολογικής κάλυψης του είναι όχι μονάχα αφελής αλλά επικίνδυνη. Η αντιπαράθεση τις άκρας δεξιάς ώς απέναντι άκρο / αντίπαλο δέος της άκρας αριστεράς ή του αναρχισμού εξυπηρετεί και αυτή τέτοιες βλέψεις νομιμοποίησης.
Ώς ασθένεια λοιπόν, ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί και με πρόληψη (στην συνείδηση των πολιτών) αλλά και με θεραπεία (αναχέτηση οποιασδήποτε έκφανσης του)...τον τρόπο τον επιλέγει κάθε φορά η ίδια κοινωνία και σίγουρα πρέπει να είναι συνδυασμός των δύο.
Καταγράφηκε

...υπάρχουν λίγοι που έλκονται από τη φωτιά, οι περισσότεροι προσδοκούν να πνιγούν στο ξύπνημα των ονείρων τους...
mauroprovatos
Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: 02 Μάρτιος, 2008, 21:44:53 »

vasscon
Δεν ειναι σοφισμα, αυτα υποστηριζει η δημοκρατια των Ελ, η οποια δν ειναι καταστατικο του csuoi για να αποκλειει φασιστικα στοιχεια στην συμμετοχη της.Εκει βασιζω τον συλλογισμο.Τωρα το αν το συνταγμα θελει αναθεωρηση κ τετοια, αυτο δν το ανοιγω γιατι ειναι μια αλλη συζητηση.
Επιπλεον, ναι ,  φασισμος ειναι λεμε τερατωδης και οντως "προσπαθεί να καταλύσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε έννοια δημοκρατίας και συνεπώς και ελεύθερης έκφρασης", ΟΠΩς ΚΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και τα στικα καθεστωτα. Αλλα δεν βλεπω αντικαπιταλς να κανουν ντου στα γραφεια του μαξιμου η στην χαρ τρικουπη.

"ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ! Δεν πάμε σε μαζώξεις που συμμετέχουν, δεν κάνουμε ιδεολογική αντιπαράθεση, δεν καθόμαστε σαν ισότιμοι συνομιλητές σε στρογγυλά τραπέζια  -και αν εκείνοι εμφανιστούν απρόσκλητοι και εμείς δεν ελέγχουμε τον χώρο, τότε αποχωρούμε."
Ωραια, αυτο ρωταω κ εγω. ΓΙΑΤΙ? Αν επιδιωκετε να σβηστει ο φασισμος απο τον χαρτη,γιατι δεν σκεφτεσται τισ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ κ την αποτελεσματικοτητα των πραξεων σας? Δοκιμασε να απαντησεις ενα ενα σε αυτα π θετω στο 1ο ποστ.

Το θεμα για τις σοσιαλιστικες χωρες ειναι οφφ,οποτε ανοιξε νεο θρεντ αν ειναι..

Μην οριζουμε ως ιδεολογιες ο,τι μας βολευει..ο φασισμος ΕΙΝΑΙ ιδεολογια κ εχει απηχηση σε μερος του κοσμου ειτε μας αρεσεις ειτε οχι.
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: 04 Μάρτιος, 2008, 16:29:03 »

Περι φασισμου νομιζω πως η κοινωνια εχει μιλησει ηδη. Ειναι καταδικαστεος σε καθε του εκφανση και αρα η κοινωνια πρεπει με καθε τροπο να τον καταπολεμησει.

Το σκεπτικο σου βασιζεται στην δημοκρατια των Ελ? Για να ξερω σε τι επιπεδο μιλαμε...

« Τελευταία τροποποίηση: 04 Μάρτιος, 2008, 16:50:00 από --- » Καταγράφηκε
mauroprovatos
Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: 04 Μάρτιος, 2008, 18:09:01 »

Αργκ! Την ελληνικη δημοκρατια εννοουσα..

"Ειναι καταδικαστεος σε καθε του εκφανση και αρα η κοινωνια πρεπει με καθε τροπο να τον καταπολεμησει." <--ΑΥΤΟ ειναι σοφισμα
Και δεν το εχει πει η κοινωνια, αλλα εσεις.
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: 05 Μάρτιος, 2008, 07:37:12 »

Για το πρωτο ζητημα υπηρξε παρεξηγηση :)

Τωρα για το αλλο προφανως ενοεις οτι γινεται γενικευση για κατι το οποιο πιστευουμε, θεωρωντας οτι τελικα ειναι ολοκληρη η κοινωνια εναντια στον φασισμο? Θελω να πιστευω πως ευτυχως ακομα ισχυει κατι τετοιο. Στα υπολοιπα δεν εχω να προσθεσω κατι παραπανω απο αυτα που εγραψαν προηγουμενως τα παιδια. Παντως αν εχεις εσυ καποια αλλη ιδεα, που θεωρεις οτι ειναι αποτελεσματικοτερη, ευχαριστως να την ακουσουμε.
Καταγράφηκε
mauroprovatos
Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: 24 Μάρτιος, 2008, 09:29:42 »

Την εξεφρασα, στο πρωτο ποστ μου.
Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #9 στις: 24 Μάρτιος, 2008, 12:18:50 »

μαυρε προβατε ειμαι συμφωνος πως πρεπει να χτυπηθει ιδεολογικα ο φασισμος. αυτο πρεπει να ειναι το πρωτευον μελημα ολων. οταν χτυπουν μεταναστες ομως τι κανεις? οταν μαχαιρωνουν συντροφους τι κανεις? βγαζεις ανακοινωσεις διαμαρτυριας? αμυνεσαι λεω εγω.

οφ τοπικ: για τον παραλληλισμο σταλινισμου φασισμου. μολις γυρισα απο ταξιδι σε βαλτικες. το μισος που εχουν για την πρων σοβιετικη ενωση και κατ επεκταση για τον κομμουνισμο ειναι μεγαλο. ο σταλινισμος τους διελυσε, τους αφησε θυματα, τους κατεστρεψε την οικονομια, τους ειχε υπο την κατοχη του. αλλα ο παραλληλισμος ειναι ακυρος. καταλαβαινω πως το βλεπουν αυτοι αλλα δεν παυει να ειναι ακυρος. δεν μπορεις να συνδεεις μια ανορθοδοξη εκφραση του κομμουνισμου(σταλιν) με την ορθη εκφραση του φασισμου (ναζι). επισης πρεπει να χουμε στο μυαλο μας πως ο λενιν σταματησε τον πολεμο οταν εκαναν οι μπολσεβικοι την επανασταση.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: