Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
24 Μάιος, 2012, 02:28:47 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: "Πρωτοβουλία Μαλακία", μη χέσ.....ω  (Αναγνώστηκε 1505 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
eyhnos
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

eyhnos@hotmail.com
Προφίλ
« στις: 22 Ιανουάριος, 2008, 13:42:21 »

Πρόχειρα μία ενημέρωση, από τα όσα λίγα γνωρίζω και εγώ. Θα έρθει ο υπουργός παιδείας στα Γιάννενα για να εγκαινιάσει ένα σχολείο και επί τη ευκαιρία θα συναντηθεί και με τον πρύτανη μας κ.κ. Γεροθανάση. Όλα αυτά την Πέμπτη 24/01.
      Με αφορμή αυτή την θεσπέσια ευκαιρία οι «ηγέτες» του φοιτητικού κινήματος συγκεντρώθηκαν να λάβουν άλλη μία φορά αγωνιστικές αποφάσεις έναντι των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών που φέρουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΕΕ (μη τα ξαναλέμε τα ξέρουμε) και να τις ανακοινώσουν στον προσωρινά φυσικό αυτουργό κ Στυλιανίδη (προσωπικώς ελαφρώς πιο συμπαθή, φυσιογνωμικά πάντα, από την προκάτοχό του Μαριέττα, άσχετο το σχόλιο).
     Όμως τα ίδια λαμόγια που πέρυσι αποφάσιζαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις (ο Πέτρος θα θυμάται καλύτερα το «έτσι θέλω εγώ» του συναγωνιστή μαλάκα εαακίτη στο πανελλαδικό συντονιστικό όσον αφορά τον 3μερό εκδηλώσεων), εκείνοι που είχαν αποσυρθεί από το συντονιστικό καιρό πριν τελειώσουν οι καταλήψεις και λογοδοτούσαν όχι στον κόσμο του τους στήριζε δίνοντας την εντολή να κλείνουν οι σχολές αλλά στους «προϊστάμενούς» τους από την Αθήνα και την Πάτρα, εκείνοι που ενώ ακόμη είχαμε κλειστές σχολές και κατεβαίναμε σε πορείες σχεδίαζαν εκλογές και καινούργιους εκλογικούς συνδυασμούς, έρχονται τώρα με σημαίες και με ταμπούρλα και διασχηματικά, φαντάζομαι, ειλημμένες αποφάσεις να μας πουν να βγούμε ξανά στο δρόμο. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνο τεχνικό. Ποιος θα γράψει το κείμενο και αν θα την σπάσουμε την συνάντηση ή αν θα διαμαρτυρηθούμε απλά.
     Κάποτε λέγανε όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις!!! Τώρα όμως που ο κόσμος δεν υπάρχει, που οι γραμμές τον διώξανε τον κόσμο να πάρουμε αποφάσεις από το ΔΣ? Εντάξει όχι, απλά ποιος μπορεί, καλό θα ήταν.
    Το νέο τοπικό όργανο του κινήματος είναι η πρωτοβουλία κάτι και κατά την γνώμη μου είναι μια ΜΑΛΑΚΙΑ και μισή. Δέκα υπερσυνδικαλιστές, ελίτ, που όμως δεν τους θυμάμαι καλά ούτε στα συντονιστικά ούτε στις καταλήψεις τους (εντάξει θα μου πεις έκανε κρύο και το λαγκράνς ήταν τόσο ζεστό, τόσο cozy).  Ο κόσμος πάει χάθηκε και αυτό δεν έχει να κάνει με την εξεταστική. Για ρωτήστε αν καλούσαν όλοι αυτοί Γ.Σ. στην σχολή τους θα έβγαινε? Θα τους άκουγε κανένας πια? Δεν υπάρχει γείωση που θα λέγανε και αυτοί. Ποιος φταίει λέω εγώ? Ποίον εκπροσωπεί η «πρωτοβουλία»?
    Κανείς δεν θέλει να παίξει πάλι ένα θέατρο ούτε απέναντι στον εαυτό του ούτε απέναντι στον κόσμο.

Υ.Γ. Σαν να μου φαίνεται λίγο έρημο το φόρουμ τελευταία. Γιατί? Γιατί καλά τα λέμε για τους άλλους….
Καταγράφηκε
TooL667
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: 22 Ιανουάριος, 2008, 15:19:17 »

χαχα...φουριόζος ο eyhnos!

προσωπικά επειδη παρευρέθη στην εν λόγω συγκέντρωση θα πω ότι δεν χρειάζεται να βγαίνουμε από τα ρούχα μας.

Γενικότερα θα συμφωνήσω για το τι έγινε στο κίνημα και για τα περί ηθικών αυτουργών. Η ιστορία έχει βάλει τον καθένα στην θέση του και οι υπόλοιποι πλέον ξέρουν τι να περιμένουν.
Τώρα σε όσων αφορά τις πρωτοβουλίες δεν μπορώ να είμαι κάθετος. Είναι καθαρά θέμα αν η πρωτοβουλία έχει ώς αυτοσκοπό την δράση ως "πρωτοβουλία" ή αν απλά προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του καταλύτη.
Τις απόψεις που υπάρχουν για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα όργανα (βλεπε ΔΣ) δεν περίμενα το σημερινό για να τις μάθω, και όσο και να διαφωνώ με αυτές είναι εν μέρη σεβαστές.
Για το γεγονός ότι ο κόσμος κοιμάται (πάλι) ή έχει ξενερώσει θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας το μέρος της ευθύνης του και δεν είναι ίδιο για όλους.

Τώρα σε ότι αφορά την σημερινή "πρωτοβουλία" το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έγινε ανοιχτό κάλεσμα, πράγμα που όμως δεν ήταν εφικτό αν αναλογιστούμε ότι μόλις χθες έγινε γνωστός ο ερχομός του Στυλιανίδη.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν περίμενα να δω και να ακούσω τίποτα παραπάνω. Περιθώρια χρονικά για να αποκτήσει ουσία όλη κίνηση δεν υπάρχουν, οπότε όπως είναι φυσικό εξελίχθηκε σε μία τυπική διαδικασία η οποία θα έχει ένα εξίσου τυπικό αποτέλεσμα.

Το βασικό ζήτημα είναι πώς θα αποφύγουμε το κίνημα να γίνει απλά ένα σύνολο "τυπικών διαδικασιών". Πώς θα ξαναπάρει δυναμική. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να γίνει ούτε με κλειστές πρωτοβουλίες, ούτε με τηλέφωνα. Καλή είναι και η συνεννόηση αρκεί να μην μένουμε σε αυτήν.

Καταγράφηκε

...υπάρχουν λίγοι που έλκονται από τη φωτιά, οι περισσότεροι προσδοκούν να πνιγούν στο ξύπνημα των ονείρων τους...
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: 22 Ιανουάριος, 2008, 16:20:28 »

Τελικως σε αυτη τη συναντηση αποφασιστηκε τιποτα?

Για τις "πρωτοβουλιες" η αποψη μου ειναι γνωστη εδω και καιρο, οτι δηλαδη δεν υπαρχει καποιο προβλημα αρκει να μην λειτουργουν αντιθετικα των Γενικων Συνελευσεων ή με σκοπο να τις υποκαταστησουν. Σε περιοδους που υπαρχει γενικως δυσκολια σε κινητοποιηση ενδεχομενως να παιζουν καταλυτικο ρολο, μεχρι εκει ομως.

Το φορουμ παντα ψιλοερημο ηταν...  che?
Καταγράφηκε
eyhnos
Μέλος
*

eyhnos@hotmail.com
Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 22 Ιανουάριος, 2008, 16:39:41 »

Θέλω σε ένα βαθμό να δικαιολογήσω την φούρια μου, όπως εύστοχα χαρακτήρισε ο TooL667 και να εξηγήσω την διαφωνία μου με την εν λόγω «πρωτοβουλία».
   Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πω πως δεν είμαι ενάντια καμίας πρωτοβουλίας, μάλιστα θεωρώ πως κάθε πρωτοβουλία είναι θεμιτή. Τονίζω τον όρο πρωτοβουλία διότι εξ’ ορισμού είναι ξέχωρος από σκοπιμότητες, γεγονός που δίνει σε μια τέτοια  ενέργεια το εκ των προτέρων ακαταλόγιστο – μια πρωτοβουλία μπορεί, και θα κριθεί εκ των υστέρων. Δηλαδή ακόμη και όταν μία αυθόρμητη ενέργεια δεν κινείται στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας που ορίζεται κατά περίπτωση (π.χ. αποφάσεις συλλόγων, καταστατικά κτλ) πάντα προσβλέπει προς το κοινό καλό. Επίσης, είναι οι πρωτοβουλίες εκείνες που δίνουν την ευελιξία στις πολιτικές πρακτικές και τους πολιτικούς σχεδιασμούς να ελίσσονται(όχι να μεταλλάσσονται) ανάλογα με τις περιστάσεις, ώστε να υπάρχει η βέλτιστη ανταπόκριση σε συνθήκες πραγματικού χρόνου. Ολόκληρο το κίνημα δομήθηκε πάνω σε πρωτοβουλίες, οι οποίες ήταν ζωτικές για την επίτευξη των όσων επιτεύχθηκαν. Να θυμίσω τα κείμενα του συντονιστικού μετά την επίθεση των τραμπούκων στο Φυσικό, την πορεία αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ κτλ. Βέβαια υπήρχαν και άλλες αυθόρμητες ενέργειες, και όχι πρωτοβουλίες, που μας πήγαν πίσω. Αυτές κρίθηκαν εκ των προτέρων πολύ περισσότερο εκ των υστέρων.
   Ένα άλλο χαρακτηριστικό μιας πρωτοβουλίας είναι ότι ξεκινάει σαν μία ανάγκη λίγων η οποία όμως μπορεί να εκφράζει το συμφέρων και τις απόψεις πολλών. Για να αποσαφηνιστεί αυτό έχετε υπ’ όψιν σας πως πρωτοβουλία είναι και η ΦΑΚ, πρωτοβουλία είναι και μία ολιγομελής ομάδα που απαρτίζεται από άτομα με ελιτίστικη συμπεριφορά που ασκούν κριτική στα πάντα αλλά δεν κάνουν τίποτα (Ο Τεό θα με καταλάβει καλύτερα εδώ).
   Λοιπόν η διαφωνία μου με την εν λόγω πρωτοβουλία είναι η εξής: Τα στενά χρονικά περιθώρια δεν είναι άλλοθι. Ποτέ μετά το κίνημα δεν έγινε καμία προσπάθεια συντονισμού από κανέναν. Έγιναν μόνο προσπάθειες «πολιτικής προσέγγισης». Γιατί? Γιατί δεν υπήρχε ανάγκη λέω. Από το κίνημα και μετά δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια συντήρησης του κλίματος που είχε δημιουργηθεί αλλά ούτε καν ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδεία από κανένα. Γιατί? Γιατί δεν υπήρχε ανάγκη λέω.
   Γιατί υπάρχει όμως τώρα ανάγκη? Κατά την γνώμη μου η ανάγκη της παρέμβασης τώρα που έρχεται ο υπουργός παιδείας στα Γιάννενα δεν είναι ανάγκη του κόσμου του ήταν ο κινητήριος μοχλός των καταλήψεων. Αυτός ο κόσμος έχει από καιρό διωχθεί ή περιθωριοποιηθεί από τους υπεραγωνιστές – υπερσυνδικαλιστές. Είναι μία περισσότερο κοσμική παρά πολιτική ανάγκη των «αριστερών φοιτητών». Όπως η κυρία των βορείων προαστίων δεν μπορεί να πάει στο βραδινό γκαλά με μία παλιά τουαλέτα έτσι και οι τοπικοί «ηγέτες» του κινήματος δεν μπορούν να μην κάνουν παρέμβαση στην συνάντηση του υπουργού με τον πρύτανη. Η ανάγκη αυτή δεν έχει καμία αναφορά στον κόσμο και κυρίως δεν συνάδει με την πολιτική συμπεριφορά του προηγούμενου καιρού, πράγμα που την κάνει άχρηστη. Γιατί να τρέχουμε λοιπόν εμείς για τις ανάγκες άλλων? Ή μήπως πρέπει να αποδείξουμε μία ακόμη φορά ότι είμαστε αριστεροί?
  Άλλωστε αυτό ήταν και το πρόβλημα πάντα: ήταν άλλες οι ανάγκες του κόσμου και των περιστάσεων και άλλες οι ανάγκες των «πρωτοπόρων»
Καταγράφηκε
TooL667
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #4 στις: 22 Ιανουάριος, 2008, 18:00:52 »

συμφωνώ απόλυτα στο ότι κάποιοι κάνουν αντίδραση στο όνομα της αντίδρασης (κοσμικά περισσότερο παρά πολιτικά όπως σωστά είπες).
είναι επίσης γεγονός πως αυτή την στιγμή μία τέτοια δράση δεν εκφράζει τον κόσμο.
αλλά το ερώτημα είναι εγώ,εσύ, ο Χ που θίγεται από την παρουσία το κ.Στυλιανίδη και η συνάντηση του με τον πρύτανη ενός πανεπιστημίου, του οποίου η κοινότητα σύσσωμη αντιτίθεται σε αυτά που εκπροσωπεύει ο εν λόγω κύριος, τι κάνεις?
Λές, "οκ δεν είμαστε έτοιμοι ώς σύνολο ακόμα οπότε πάω πάσο"? Σίγουρα το να καταντήσεις γραφικός δεν είναι εναλλακτική. Οπότε αυτό που προσπαθείς (ή θα έπρεπε να προσπαθείς) είναι τουλάχιστον να είσαι αξιοπρεπής, να κινήσαι σύμφωνα με τις δυνάμεις σου και η δράση σου να έχει ως κύριο στόχο την αφύπνιση και την συνειδητοποίηση περισσοτέρων.
Καταγράφηκε

...υπάρχουν λίγοι που έλκονται από τη φωτιά, οι περισσότεροι προσδοκούν να πνιγούν στο ξύπνημα των ονείρων τους...
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #5 στις: 22 Ιανουάριος, 2008, 20:24:58 »

πρωτοβουλιες το μυαλο μου βασανιζουνε πολλεεεες πρωτοβουλιες ακυρεεεεες

αν υπηρχε διαθεση για παρεμβαση θα γινοταν γνωστο πιο πριν κτλ κτλ. αυτες οι παρεμβασεις ειναι για το θεαθηναι και για την επιβεβαιωση του "αγωνιστη"... ας γινονται απο οσους εχουν ορεξη δε λεω απλα 1) αν παει η κ καλα πρωτοπορια (ακομα γελαω οταν θυμαμαι την .... να το λεει εξω απο το φυσικο - οποιος γνωριζει θυμαται iconsmile) γαμειται το θεμα και 2) αν παν τρεις κ ο κουκος γινεσαι ρομπα...

κατα τα αλλα να ασχολουμαστε πρεπει. γενικα. ειτε με φορουμ ειτε με τη φακ ειτε με κουβεντες. μη μας παρει ο υπνος και η μπαλα μαζι....
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουάριος, 2008, 20:27:53 από hide_and_seek » Καταγράφηκε
fotonios
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #6 στις: 12 Φεβρουάριος, 2008, 12:44:11 »

Για το θέμα της επίσκεψης του Στυλιανίδη πάντως από όσο γνωρίζω μαθεύτηκε αργά και έτσι δεν μπόρεσε να γίνει μια μαζική ενημέρωση και κατ' επέκταση να οργανωθεί μια μεγάλη διαμαρτυρία ατόμων και όχι "προσώπων" if you know what i mean (συγγνώμη soptep για τα Αγγλικά). Ναι, και εγώ πιστεύω πως κάποιοι πήγαν γιατί έπρεπε να πάνε. Είμασταν όμως ικανοί να οργανώσουμε μια διαμαρτυρία επιπέδου καταλήψεων; Εκπροσωπούσε κάποιον από εμάς αυτή η "πρωτοπορία" ατόμων ("προσώπων") που όπως είπε και ο eyhnos πολύ σωστά, είναι οι ηθικοί αυτουργοί όχι μόνο της λήξης των καταλήψεων αλλά και της μικρής συμμετοχής σε αυτές;
Δεν μου κάνει εντύπωση πως πήγαν, καθώς λέγανε πως μετά τις καταλήψεις θα έχουμε πορείες και διαδηλώσεις μαζικές και έτσι πιστοί στα λεγόμενα τους στήριξαν μια "διαδήλωση". Σίγουρα πάντως για εμένα οι φοιτητές δεν εκπροσωπήθηκαν από κανένα σε αυτή τη διαμαρτυρία. Δεν λέω πως είναι κάτι κακό, αλλά δείχνει την πορεία που πήραν τα πράγματα στο κίνημα προς την κατιούσα (τέλειωσε και ο Τσουτσουφρού, γάμησε τα). Πιστεύω πως πλέον ζούμε στην εποχή "μετά καταλήψεων".
Καταγράφηκε

Πούστηδες και παλικάρια...
...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
kosmidakis
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 10 Μάρτιος, 2008, 13:39:24 »

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Να επιμείνουμε όμως καλύτερα στο αισιόδοξο γεγονός ότι μπροστά σε  όλα αυτά το φ.κ. δεν είναι παθητικό και  ανέπτυξε αντανακλαστικά σε όσα συμβαίνουν και παράλληλα δημιουργεί περάσματα για μια νέα εποχή την οποία θα μπορέσει να οικοδομήσει με τους δικούς του όρους. Το φ.κ. αναζωπυρώθηκε και η πορεία στην Κομοτηνή είναι  μια εγγύηση ότι νέοι αγώνες ξεκινούν! Μάλιστα, από πρώτη στιγμή πλέον οι πρωτοβουλίες φοιτητών αναλαμβάνουν δράση , αφήνοντας πίσω αρκετές παρατάξεις, πολλές από τις οποίες απείχαν και δεν στήριξαν την πρωτοβουλιά στην Κομοτηνή..
Η σύνοδος αυτή λοιπόν, ήταν προγραμματισμένη σε ξενοδοχείο ακριβώς έξω από το χώρο του ασύλου! Και με αυτό γίνεται φανερό ότι επιθυμούν να αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς. Όπως και έγινε, καθώς τα ΜΑΤ που έκλειναν την είσοδο απ’ έξω από το ξενοδοχείο έριξαν δακρυγόνα στην πορεία που κατευθύνονταν προς τα εκεί, κάτι που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι πορείες ενοχλούν κι η αντίθετη άποψη πρέπει να φιμώνεται με κάθε μέσο. Άλλωστε,  δεν δίστασαν για πολλοστή φορά να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας, καθώς και δύο συλλήψεις. Όμως, η επίμονη παράστασή μας έξω από το ξενοδοχείο-χώρο συνεδρίασης συνέβαλλε στην εξαναγκαστική απελευθέρωση των δύο αυτών συμφοιτητών από τις Σέρρες.
Έχοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα και τη γενική στάση των ΜΜΕ και ειδικότερα των καναλιών της ιδιωτικής τηλεόρασης απέναντι  στο φ.κ. όλο αυτό το διάστημα, κατακρίνουμε τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ(π.χ του ΣΚΑΙ) που εκεμμένα διεστρεβλώνουν την αλήθεια, ερμηνεύοντας τα γεγονότα κατά το συμφέρον τους. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι δίνουν έμφαση σε ο,τιδήποτε άλλο συνέβη παραλείποντας να αναφερφούν στο λόγο συγκρότησης της πορείας και επισκιάζοντας τα αιτήματά μας.
Θεωρούμε ότι δεν μπορεί κανένα πρυτανικό συμβούλιο ούτε επιτροπές σοφών(;)  να αποφασίζουν για εμάς, τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ενεργοποιήσει σε κάθε σχολή τα δικά μας συλλογικά «συνδικαλιστικά» όργανα (μαζικές γενικές συνελεύσεις, συντονιστικές επιτροπές αγώνα). Γνωρίζουμε από ‘πρώτο χέρι’ τις ανάγκες μας και έχουμε διαμορφώσει προτάσεις-απαιτήσεις που βρίσκονται σε διαφορετική λογική από αυτή των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ. Ακόμα, αναρωτιόμαστε γιατί σε μια υποτιθέμενη δημοκρατική κοινωνία μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις, τίθεται ακόμα το ζήτημα εφαρμογής του νόμου(ήδη από το 06 έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις). Η πανεπιστημιακή κοινότητα τον έχει απορρίψει επανειλλημένα και η επιβολή του νόμου μεταφράζεται σαν επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας, κατά των δικαιωμάτων μας. Η λαική εντολή δίνεται στους δρόμους και όχι από τις ίδιες κάλπες που μετατρέπουν το 30% σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)!
Την Παρασκευή 29-2 άτομα που συμμετέχουν στη ΦΑΠΑ στήριξαν την απόφαση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ φοιτητών Κομοτηνής για διάλυση της συνόδου των πρυτάνεων όλων των πανεπιστημίων της χώρας. Οι τελευταίοι παρεβρέθηκαν εκεί για να συζητήσουν (εγκρίνουν) την αποσπασματική εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και κατ’επέκταση την έναρξη των αξιολογήσεων στα ιδρύματα και μιας σειράς από διατάξεις με αντιλαικό περιεχόμενο, στις οποίες το πραγματικό φοιτητικό κίνημα που είναι ριζοσπαστικό, εναντιώνεται δύο χρόνια τώρα με καταλήψεις-διαδηλώσεις, παράλληλα με τις απεργίες των καθηγητών.
Καταγράφηκε
kosmidakis
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 10 Μάρτιος, 2008, 14:05:42 »

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Έστω κ αργά διαβάζοντας όλα αυτά που ειπώθηκαν, θα ήθελα να πω ότι παρόλο που εγώ δεν πήγα λογω προσωπικών δυσκολιών τα μέλη της ομάδας μου πήγαν. Άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ενημέρωση αλλά και ενεργοποίηση. Η  πρωτοβουλία θα επρεπε να είναι 1 ζήτημα καθαρά κινηματικό αλλά σε κατά κάποιον τρόπο φανηκε ότι κάποιοι ήθελαν να δείξουν την
προσωπική(πολιτική) τους πρωτοπορία ξεχνώντας την πιο σημαντική έννοια του κινήματος ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΔΏ ΚΑΛΆ ΚΑΛΑ
ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ ΚΑΘΌΛΟΥ Κ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ?
Επίσης εγώ θα ήθελά να πω ότι το να συμμετέχει καποιος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δε σημαίνει ότι θεωρεί τον εαυτό του ελίτ αλλά ότι αντίστροφα προσπαθεί να αλλάξει παρεμβαίνοντας κ δείχνοντας ότι οι κινηματικές διαδικασίες ξεκινουν από τις συλλογικές διαδικασίες (όπως π.χ. οι γενικές συνελεύσεις ) κ ότι είναι λάθος να θεωρεί κάποιος ότι χτίζοντας προσωπική βεντετα συνδικαλιστών- συστήματος βοηθά κ απατραίτητα το σύνολο του κινήματος ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Κ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #9 στις: 10 Μάρτιος, 2008, 22:22:25 »

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Έστω κ αργά διαβάζοντας όλα αυτά που ειπώθηκαν, θα ήθελα να πω ότι παρόλο που εγώ δεν πήγα λογω προσωπικών δυσκολιών τα μέλη της ομάδας μου πήγαν. Άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ενημέρωση αλλά και ενεργοποίηση. Η  πρωτοβουλία θα επρεπε να είναι 1 ζήτημα καθαρά κινηματικό αλλά σε κατά κάποιον τρόπο φανηκε ότι κάποιοι ήθελαν να δείξουν την
προσωπική(πολιτική) τους πρωτοπορία ξεχνώντας την πιο σημαντική έννοια του κινήματος ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΔΏ ΚΑΛΆ ΚΑΛΑ
ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ ΚΑΘΌΛΟΥ Κ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ?
Επίσης εγώ θα ήθελά να πω ότι το να συμμετέχει καποιος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δε σημαίνει ότι θεωρεί τον εαυτό του ελίτ αλλά ότι αντίστροφα προσπαθεί να αλλάξει παρεμβαίνοντας κ δείχνοντας ότι οι κινηματικές διαδικασίες ξεκινουν από τις συλλογικές διαδικασίες (όπως π.χ. οι γενικές συνελεύσεις ) κ ότι είναι λάθος να θεωρεί κάποιος ότι χτίζοντας προσωπική βεντετα συνδικαλιστών- συστήματος βοηθά κ απατραίτητα το σύνολο του κινήματος ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Κ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

kosmidakis δεν ειναι κακο να συμμετεχεις σε τετοιες πρωτοβουλιες... καθε αλλο. οι περισσοτεροι συμμετεχοντες ομως ειτε το κανουν ως μια ευκαιρια ξεκαβλωματος ειτε σαν επαναστατικη γυμναστικη (αυτα καμια φορα συμπιπτουν). αν ολοι οι συμμετεχοντες σκεφτουν και αποτιμησουν το γιατι κ πως δεν πηγε καλα σχετικα με την εκαστοτε πρωτοβουλια τοτε κατι ισως μπορει να βγει. ποση επαφη ειχε με τον κοσμο του πανεπιστημιου η πρωτοβουλια? με τον κοσμο της κομοτηνης? τι καταφεραμε με τη συγκρουση? μηπως το να καναμε ενα ντου στην πολη και να προπαγανδισουμε διαφορετικα τις θεσεις μας θα ηταν καλυτερο?
δεν ειμαι αντιθετος με τις συγκρουσεις αλλα οταν εχουν σκοπο και κοσμο μαζι. ουτε θεωρω πως η μη συγκρουση θα ηταν αυτο που επρεπε να γινει. απλα καθε φορα μετα απο μια τετοια δραση ειναι καλο να τη συζηταμε να την κρινουμε και την επομενη φορα να δρουμε ουσιαστικοτερα. εγω κατι τετοιο δεν εχω δει οσο καιρο ημουν γιαννενα. θυμιζω την περιπτωση του δοαταπ. το μονο που ειχαμε καταφερει με αυτο το φιασκο ηταν να μαλωνουμε μεταξυ μας και οχι να δουμε τι πηγε στραβα..
μακαρι να κανω λαθος αλλα θεωρω οτι δρασεις πρωτοβουλιας που μενουν μονο εντος των τοιχων της πρωτοβουλιας ειναι καταδικασμενες και οχι μονο δεν πανε μπροστα το "κινημα" αλλα το απομονωνουν και το μικραινουν.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: