Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
24 Μάιος, 2012, 01:07:20 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Ψηφοφορία
Ερώτηση: Πως θελετε να περασετε τις γιορτες?
Ηρεμα ειτε οικογενειακα ειτε με φιλους - 6 (75%)
Εξοδους με πολλα ξυδια - 0 (0%)
Ταξιδια - 1 (12.5%)
Δε μου λενε κατι οι γιορτες - 1 (12.5%)
Σύνολο ψηφοφόρων: 6

Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χριστουγεννα και?  (Αναγνώστηκε 1137 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« στις: 18 Δεκέμβριος, 2006, 09:03:37 »

Ερχονται γιορτες γενικως πολλοι τις περιμενουν, αλλοι παλι οχι.. Προσωπικα θεωρω πως ολος ο ντορος που εχει γινει γυρω απο αυτες τις γιορτες ειναι τραβηγμενος.. Εξοδοι, ψωνια κτλ κτλ.. Προτιμω ηρεμα πραματα και τα βαριεμαι τα πολλα νταβαντουρια σε μαγαζια που δεν μπορεις να στριψεις απο τον κοσμο.. Καλες γιορτες..
Καταγράφηκε
AfroDiTi
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #1 στις: 18 Δεκέμβριος, 2006, 13:37:54 »

Πω,πω,να προλάβουμε να κλείσουμε-πώς θα στριμωχτούμε,θα ταλαιπωρηθούμε και θα ξοδευτούμε στο ρεβεγιόν!!

give me a beer και καλή παρέα και αφήνω τους άλλους να προσπαθούν να σταθούν στο μισό τετραγωνικό του μαγαζιού(γιατί τόσο δικαιούσαι με ένα ποτό που παρήγγειλες!)...Καλές Γιορτές και have REAL fun:)
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: 18 Δεκέμβριος, 2006, 15:14:10 »

Και... Τελικα τιποτα. Απλα ενα διαλειμμα απο τη πολη που σπουδαζεις. Ευκαιρια να ξανασυναντηθεις με φιλους, οικογενεια, συγγενεις. Να ηρεμησεις λιγο τελοσπαντων :).

Ισως παλιοτερα να μπαιναμε σε ενα γιορτινο κλιμα, μονο που δεν ξερω τι ακριβως ισχυει... Φταιει το οτι ειμασταν παιδια? Φταιει που οι καιροι αλλαζουν? Ισως και τα δυο, παντως τωρα τιποτα... μας εφαγε ο καταναλωτισμος.

Ενα κειμενακι που το βρηκα αρκετα ενδιαφερον και σχολιαζει τις ημερες που ερχονται:
----------------------------------------------------------------------------------

Κάποιοι/ες αισθάνονται έτσι. Εσεις;

Aγαπητέ Aγιε Bασίλη, πρώτα πρώτα θέλω να σε ευχαριστήσω για το περσινό σου δώρο που ήταν μια ωραιότατη ρυτίδα στο μεσόφρυδο και μερικές άσπρες τρίχες στο κεφάλι και έχω να σου πω ότι αν φέτος επιχειρήσεις να μπεις απ' την καμινάδα μου θ' ανάψω τζάκι και θα σε κλάψουν οι τάρανδοι. Kατά τα άλλα, όπως τα ξέρεις. Eτοιμαζόμαστε για γιορτές καπάκι Xριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και θα περάσουμε κα-τα-πλη-κτι-κά όπως κάθε χρόνο. Tις ημέρες των παραμονών θα επωφεληθούμε από το συνεχές ωράριο των καταστημάτων για να ξεχυθούμε σύσσωμοι στα μαγαζιά και να ψωνίσουμε ό,τι να' ναι και μετά θα κουβαλάμε τα ό,τι να' ναι μας φορτωμένοι με τις σακουλάρες πάνω κάτω στη Σκουφά, ψάχνοντας δύο ώρες για ταξί.

Όταν βρούμε ταξί θα σιχτιρίσουμε την ώρα και τη στιγμή που το βρήκαμε και μπλέξαμε στην κίνηση και γύρω γύρω όλοι θα κορνάρουν και θα βρίζει ο ένας τον άλλο ένεκα της ημέρας. Tο βράδυ της παραμονής των Xριστουγέννων, θα βγούμε έξω για να τιμήσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και θα στριμωχτούμε κι εμείς στη φάτνη με τα ζώα, δηλαδή στο Rex, στην Aθηνών Aρένα, στο Bοτανικό και σε άλλα μέρη. Kαι όοοολοι θα καπνίζουμε μια τεράστια γιορτινή πουράκλα που θα βρωμάει και θα ζέχνει.

Ύστερα, αφού χορέψουμε τσιφτετέλι και πιούμε ό,τι σκατο-ποτό κυκλοφορεί σε μολότοφ στην αγορά, θα γυρίσουμε στο σπίτι για να ξεράσουμε και να περιμένουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ξαναξεχυθούμε στα μαγαζιά να ξαναψωνίσουμε τα ό,τι να 'ναι που περίσσεψαν απ' τα Xριστούγεννα και θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας πτώματα για να ετοιμαστούμε άρον άρον για το ρεβεγιόν.

Tο πιο ευχάριστο απ' όλα είναι ότι επιτέλους θα συναντηθούμε όοοοολοι μαζί γιατί θα εγκλωβιστούμε στο Σύνταγμα και στην Kηφισίας πρωτοχρονιάτικα και θα καπνίζουμε μέσα στα αυτοκίνητα με αναμμένο το κλιματιστικό και όλα θα είναι ένα σίχαμα. Θα είμαστε και εκνευρισμένοι από πριν που φάγαμε οικογενειακά όπου περάσαμε φριχτά μια και συγκεντρώθηκε όλη η οικογένεια για να τσακωθεί, όπως κάθε χρόνο. Eπίσης όπως κάθε χρόνο, το φαγητό θα είναι χάλια, γιατί το κρέας της γαλοπούλας είναι απαίσιο και σκληρό και άμα κρυώσει γίνεται σαν βατραχοπέδιλο.

Παρ' όλα αυτά, θα καταβροχθίσουμε τον άμπακο με έμφαση στη γέμιση και στη βασιλόπιτα και θα σκάσουμε και μετά θα νυστάζουμε και θα μας φταίνε όλοι και όλες και στο μεταξύ όλα τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα από κόσμο που καλωσορίζει το νέο χρόνο με ξέφρενο ενθουσιασμό, πράγμα το οποίο δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω.

Aυτό το στίχο «πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά» πρέπει να τον έχει γράψει ο Φόρεστ Γκαμπ γιατί μόνο αν είσαι ο Φόρεστ Γκαμπ γιορτάζεις που λιγοστεύει κατά ένα χρόνο η ζωή σου και θα σε φάει το μαύρο χώμα μια ώρα αρχύτερα. Aυτά. Όσο για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μας θα το περάσουμε κι αυτό φα-ντα-στι-κά ξαναζουλιγμένοι στα μπουζούκια ή στα κουλά κυριλέ κλαμπ με τους πορτιέρηδες και τις πορτιέρησες όπου θα πιούμε πετρέλαιο και θα πάρουμε και μερικά ναρκωτικά για το καλό.

Tην άλλη μέρα θα είμαστε κουρέλια και θα νομίζουμε ότι έχουμε τυφλωθεί, ωστόσο αργά το μεσημέρι θα σύρουμε τα κόκκαλά μας μέχρι το πατρικό για να ξαναφάμε με την οικογένεια ό,τι έμεινε απ' το προηγούμενο βράδυ. Mετά θα κάνουμε φύλλο και φτερό τη χτεσινή βασιλόπιτα για να βρούμε το φλουρί που δεν θα βρεθεί ποτέ γιατί θα το έχει καταπιεί ο παππούς με το πρωινό του ρόφημα. Και θα κλείσουμε με το καθιερωμένο χαρτάκι όπου θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα χαμένα ευρώ των προηγούμενων ημερών για να χάσουμε τελικά κι αυτά που μας είχαμε μείνει, παίζοντας ακόμα και την δόση για την κάρτα, το δάνειο κ.τ.λ.

Tο απόγευμα θα χτυπήσουμε και μια κατάθλιψη που δεν είμαστε πια παιδιά και τι μαγικά που ήταν τα Xριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά κάποτε. Kαι μετά οι γιορτές δεν θα λένε να τελειώσουν γιατί θα έχουμε και τα Φώτα και του Aϊ Γιαννιού και αϊ σιχτίρι αγαπητέ Aγιε Bασίλη, σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω, αλλά κοίτα μην τολμήσεις και πλησιάσεις σπίτι μου. Φέτος θέλω μόνο Kαλικάντζαρους. Tουλάχιστον εκείνοι αντιμετωπίζουν την τραγωδία των γιορτών «α-να-τρε-πτι-κά», όπως θα έλεγαν και οι άνθρωποι που εργάζονται στην τηλεόραση.

Kαι τώρα κλείνω γιατί πρέπει να γράψω και σ' άλλο κουλό άγιο. Σε κάνα μήνα έχουμε Bαλεντίνο.

Πηγη: http://contra-paparazzi.blogspot.com/

----------------------------------------------------------------------------

Αυτα απο μενα, καλα Χριστουγεννα να χουμε και οσοι οδηγουν προσοχη με το ποτο :).
Καταγράφηκε
AfroDiTi
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #3 στις: 19 Δεκέμβριος, 2006, 06:24:58 »

Φταιει το οτι ειμασταν παιδια? Φταιει που οι καιροι αλλαζουν? Ισως και τα δυο, παντως τωρα τιποτα... μας εφαγε ο καταναλωτισμος...Μιας και μιλάμε για καιρούς που αλλάζουν και για καταναλωτισμό έχει ενδιαφέρον το παρακάτω γράμμα στον Άγιο Βασίλη που υπαγορεύτηκε απο ένα κοριτσάκι 5 χρονών

" Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,
Να μερικά πράγματα που ξέχασα πέρσι να γράψω στον κατάλογο,επομένως είναι αυτά που θέλω πιο πολύ.
Θέλω μια βραδυνή τσάντα κι ένα ψεύτικο άλογο τόσο μεγάλο όσο και η μεγάλη Μπάρμπι,σε παρακαλώ.Καινούρια παγοπέδιλα με λουλούδια στη μια μεριά και καρδούλεσ μπροστά κι ένα καλάθι για το ποδήλατο μου.Θέλω μια καινούργια αλυσίδα για τα κλειδιά μου, με μια καρδιά επάνω και μια καινούργια κοσμηματοθήκη με διαμάντια και δαντέλες και ο,τι αστραφτερό μπορείς να σκεφτείς, με κολιέ μέσα και δαχτυλίδια και σκουλαρίκια.Και επίσης, στην κοσμηματοθήκη θέλω μια μπαλαρίνα που να χορεύει χωρίς να την κουρδίσεις και να ζωντανεύει όπως ο Ινδιάνος στο ντουλάπι μου.Και θέλω μια καινούρια άμαξα Μπάρμπι μ'ένα μικρό αμαξάκι για παιδιά σαν το μπόι μου για να πηγαίνω βόλτες κι έναν αμαξά και δύο μεγάλα άσπρα άλογα.Και θέλω έναν πλαστικό Πρίγκηπα Φίλιππο(!!!!!)

Με αγάπη,
Κάρολ"

*Και είναι μόνο 5!Φανταστείτε στα 20!(Έγυγα,πάω να γράψω στον Άγιο!) 
Καταγράφηκε
Obelix
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 19 Δεκέμβριος, 2006, 08:13:55 »

Πέρα από τον καταναλωτισμό, έχουμε χάσει την μπάλα γενικώς στις ευχές, τους στόχους , τα ιδανικά και τις αξίες. Φυσικό και επόμενο είναι να διαμορφωθούν και τα μικρά παιδιά παρόμοια. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα(πηγή: "Ελευθεροτυπία").

ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ 2.500 παιδιά από τη Βρετανία, ηλικίας 5-10 ετών, ποιο μη υλικό δώρο θα ζητούσαν φέτος για χριστουγεννιάτικο δώρο.

Η απάντηση που επικράτησε συντριπτικά επί όλων των άλλων ήταν «να γίνω διάσημος/διάσημη στην τηλεόραση». Οι άλλες 9 επιθυμίες των μικρών παιδιών κατά σειράν ήταν:

- Να είμαι όμορφος/όμορφη

- Να γίνω πλούσιος/πλούσια

- Να είμαι υγιής

- Να ασχοληθώ με την ποπ μουσική

- Να χαίρομαι την οικογένειά μου

- Να έχω καλούς φίλους

- Να τρώω ωραία φαγητά

- Να βλέπω καλές ταινίες στο σινεμά

- Να πάω στον Παράδεισο να συναντήσω τον Θεό.

Ωραία πράγματα...η υγεία και η φιλία κάτω από τα πλούτη και την ομορφιά...κι υποτίθεται η ερώτηση ήταν πιο μη υλικό δώρο, αλλά τα παιδάκια μάλλον δεν το κατάλαβαν.

Καλές γιορτές και καλά να'μαστε!
Καταγράφηκε

"Όπου υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί, δεν υπάρχει ελευθερία. Όπου υπάρχουν πολλοί στρατιώτες, δεν υπάρχει ειρήνη.Όπου υπάρχουν πολλοί δικηγόροι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη".
fotonios
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #5 στις: 20 Δεκέμβριος, 2006, 04:36:36 »

Χαιρετώ το forum (καθώς είναι το πρώτο μου post).
Γιορτές, τι είναι αυτό?
Με τη γαμω-σχολή που μπλέξαμε πώς να κάνεις γιορτές.
Αν έχεις την Φ.... να σου βάζει δυό σειρές ασκήσεων μέσα στα Χριστούγεννα ούτε να κλάσεις δεν θα προλάβεις μέσα στις γιορτές. iconfrown

...και επίσης έχω να κάνω μια ευχή:
Εύχομαι όσοι πιστεύουν οτι σε αυτό εδώ το forum διακινούνται αναρχικές ιδέες proponathn (επειδή τους ήρθε η ιδέα οτι γίνεται αυτό και πειράχτηκαν που έχει τοποθετηθεί το όνομα Φ.Α.Κ. ενώ δεν τους πειράζει που έχει το όνομα κάποιας παράταξης η προσπάθεια για την δημιουργία φροντηστηρίων στη σχολή μας) να μην το πούν στη μανούλα μου οτι συμμετέχω σε αυτό γιατί μπορεί να μην το πάρει και πολύ καλά.
 molotovgiapetama
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκέμβριος, 2006, 04:51:05 από fotonios » Καταγράφηκε

Πούστηδες και παλικάρια...
...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: